Megbénult, de már rendbe is jött a Tower Bridge

A hidat évente 800 alkalommal vonják fel és eresztik le, így az üzemzavar oka mechanikai hiba volt.

Forrás: Világgazdaság2020. 08. 23. 15:56
null
London, 2016. szeptember 7. Andrej Melnyicsenko orosz millirdos luxusjachtja a Brit Kirlyi Haditengerszet Belfast nev knnycirklja mellett a Temze folyn Londonban 2016. szeptember 7-n. A Philippe Starck francia tervez ltal meglmodott haj elksztse 2004 s 2008 kztt zajlott, a becslt ptsi kltsge 300 milli amerikai dollr (kb. 82, 5 millird Ft) volt. (MTI/EPA/Andy Rain) Fotó: MTI/EPA/Andy Rain
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A London egyik jellegzetes látványosságaként is működő 240 méter hosszú híd nem tudott leereszkedni, ezzel megbénítva a közlekedést – írja a CNN alapján a Világgazdaság.

A hidat évente 800 alkalommal vonják fel és eresztik le, vélhetően a jelenlegi üzemzavar oka mechanikai hiba. A hidat éppen azért kellett szétválasztani, hogy egy hajó áthaladjon alatta.

Fotó: MTI/EPA/Andy Rain

Az építményt 1894-ben nyitották meg a nagyközönség számára, akkor gőzgépekkel mozgatták, de 1976-ban felújítoták, azóta elektromos és olajmotoros meghajtással bír.

A problémát azóta sikerült elhárítani, és a Tower Bridge újra járható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.