A viselhető eszközökkel való fizetés lesz a jövő slágere

2027-re a viselhető eszközökkel való fizetés 1400 milliárd dolláros piacot jelenthet.

Forrás: origo.hu2020. 08. 29. 11:39
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A viselhető eszközökkel való fizetés során a vásárló okosórák, okoskarkötőt, okosgyűrűt vagy egyéb viselhető kütyük használ a pénztáraknál.

Ezek az eszközök általában RFID-t, NFC-t vagy QR-kódot használnak. A szektorban egyre több a szereplő, az Apple és a Samsung mellett ott van, a Visa, a MasterCard, a Google, a Fibti, a PayPal, a Barclays és az Alibaba is.

A szektor az elemzők szerint 2027-re 1400 milliárd dollárosra növi ki magát, ami nagy fejlődést jelez, mert 2019-ben még csak 300 milliárdos volt.

Fotó: Pexels

Ez éves szinten átlagosan 21,7 százalékos növekedést vetít előre. Ezt a szakemberek szerint pörgetheti a világjárvány is, mert sokszor kedveltebb a kontakt nélküli, digitális fizetés.

Az elemzők ugyanakkor arra is figyelmeztettek, hogy a mobilfizetést támogató viselhető eszközök ára általában nagyon magas, ez pedig meggátolhatja a technológia igazi terjedését, továbbá az esetlegesen ellopott vagy elhagyott eszközökből is nagyon sok kára származhat a vásárlóknak.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.