Megakadályozta a templom felgyújtását – megverték

A migránsok erőszakos cselekményét egy másik, jobb érzésű és normális gondolkodású migráns akadályozta meg.

Forrás: 888.hu2020. 09. 03. 21:21
null
Svédországban gyakoriak a bevándorlók által elkövetett erőszakos bűncselekmények (a kép illusztráció) Fotó: JOHAN NILSSON Forrás: MTI/EPA/TT/Johan Nilsson
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A svédországi Ronneby városában törtek ki zavargások a hétvégén, amelyek során a megvadult résztvevők fel akartak gyújtani egy helyi templomot – talált rá a hírre a 888.hu portál.

A tervük azonban nem jött össze,

ugyanis egy férfi megakadályozta a gyújtogatást, a saját testi épségét kockáztatva, ugyanis megsérült az összecsapásokban.

– A templomnál voltak este 9:50-kor, amikor láttam, hogy az emberek fel akarják gyújtani. Sokan voltak a tömegben fiatalok és felnőttek is egyaránt. Megálltam a templom bejárata előtt és rájuk szóltam, hogy ezt nem tehetik. A lángokat a kabátommal oltottam el. Ekkor rámtámadtak, rugdostak és megvertek. A templomba is megpróbáltak betörni, de nem tudták kinyitni az ajtót – emlékezett vissza a történtekre Naem Sufan, a svéd közszolgálati rádió érdeklődésére.

Sufan azt állította, hogy a csürhét az idegesítette fel, hogy a templomot akarta védeni.

Az elkövetők a férfi beszámolója szerint migránsok voltak.

– Teljesen csalódott vagyok, amikor látom, hogy a bevándorlók ezt csinálják. Magam is bevándorló vagyok. Nem értem, Svédországnak köszönhetünk mindent. Békét adtak nekünk. Háborúból jöttünk, itt nem kell háborút csinálnunk – mondta.

Svédországban gyakoriak a templomrongálások. A Ronneby incidens néhány nappal azt követően következett be, hogy Malmőben egy templomot hét egymást követő nap rongáltak meg.

Svédországban gyakoriak a bevándorlók által elkövetett erőszakos bűncselekmények (a kép illusztráció)
Fotó: MTI/EPA/TT/Johan Nilsson

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.