Pusztítja a rákos sejteket egy új kísérleti kezelés

A legújabb kísérleti fázisban lévő rákkezelés megdöbbentő hatékonysággal pusztítja el a beteg sejteket. Mindezt pedig gyógyszerek nélkül.

Forrás: life.hu2020. 09. 29. 17:16
null
Forrás: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kutatók rájöttek, mi pusztítja a rákos sejteket. A forradalmi eljárás „főhőse” egy nanorészecske, amely az úgynevezett L-fenilalanin nevű aminosavban található. Ez pedig a fehérjéket alkotó aminosavak egyike, amik az elfogyasztott húsból és tejtermékekből kerülhetnek a szervezetünkbe. A kutatók azért erre fókuszáltak ennyire erre, mert ez az egyik olyan sav, amelyre a rákos sejtek a leginkább támaszkodnak – írja a Science Alert.

Fotó: Shutterstock

Így tehát a benne található Nano-pPAAM nevű részecske képes arra, hogy jótékony aminosavként viszonyuljanak hozzá a rákos sejtek, amiket aztán arra kényszerít, hogy elpusztítsák saját magukat. Az egereken végzett teszten bebizonyosodott, hogy így specifikusan és hatékonyan lehet megsemmisíteni a rákos sejteket úgy, hogy a többi egészséges sejt ép marad, azokat az eljárás nem pusztítja el – állítja a life.hu cikke.

Hazai rákkutatók eredményei

Korábban is beszámoltunk már a magyar kutatóorvosok sikereiről. A rákkutatásban is kiemelkedő eredményekkel büszkélkedhetünk. Az Európai Rákkutatási Akadémia teljes jogú partnerként fogadta el a Magyarország által kezdeményezett, 2019-ben létrehozott Közép- és Kelet-európai Onkológiai Akadémiát. Magyarországon a daganatos betegségek regisztrációja mintegy évszázados múltra tekint vissza. Az Országos Onkológiai Intézetben működő Nemzeti Rákregiszter és Biostatisztikai Központ munkáját az Egészségügyi Világszervezet Nemzetközi Rákkutatási Ügynöksége (IARC) is elismeri és támogatja.

Egészséges táplálkozás

A legtöbb orvos és egészségügyi szakember egyetért abban, hogy a legjobb gyógyszer a megelőzés. Korábbi cikkeinkben számos tippet adtunk a megfelelő ásványi anyag és vitaminbevitelre: összeszedtük a leghatásosabb gyógynövények és a tápanyagokban gazdag reggelik fontosságát, valamint a szezonális gyümölcsök, mint az alma, vagy az áfonya, vagy a szeder jótékony hatásait.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.