A kutatók rájöttek, mi pusztítja a rákos sejteket. A forradalmi eljárás „főhőse” egy nanorészecske, amely az úgynevezett L-fenilalanin nevű aminosavban található. Ez pedig a fehérjéket alkotó aminosavak egyike, amik az elfogyasztott húsból és tejtermékekből kerülhetnek a szervezetünkbe. A kutatók azért erre fókuszáltak ennyire erre, mert ez az egyik olyan sav, amelyre a rákos sejtek a leginkább támaszkodnak – írja a Science Alert.

Így tehát a benne található Nano-pPAAM nevű részecske képes arra, hogy jótékony aminosavként viszonyuljanak hozzá a rákos sejtek, amiket aztán arra kényszerít, hogy elpusztítsák saját magukat. Az egereken végzett teszten bebizonyosodott, hogy így specifikusan és hatékonyan lehet megsemmisíteni a rákos sejteket úgy, hogy a többi egészséges sejt ép marad, azokat az eljárás nem pusztítja el – állítja a life.hu cikke.
Hazai rákkutatók eredményei
Korábban is beszámoltunk már a magyar kutatóorvosok sikereiről. A rákkutatásban is kiemelkedő eredményekkel büszkélkedhetünk. Az Európai Rákkutatási Akadémia teljes jogú partnerként fogadta el a Magyarország által kezdeményezett, 2019-ben létrehozott Közép- és Kelet-európai Onkológiai Akadémiát. Magyarországon a daganatos betegségek regisztrációja mintegy évszázados múltra tekint vissza. Az Országos Onkológiai Intézetben működő Nemzeti Rákregiszter és Biostatisztikai Központ munkáját az Egészségügyi Világszervezet Nemzetközi Rákkutatási Ügynöksége (IARC) is elismeri és támogatja.
Egészséges táplálkozás
A legtöbb orvos és egészségügyi szakember egyetért abban, hogy a legjobb gyógyszer a megelőzés. Korábbi cikkeinkben számos tippet adtunk a megfelelő ásványi anyag és vitaminbevitelre: összeszedtük a leghatásosabb gyógynövények és a tápanyagokban gazdag reggelik fontosságát, valamint a szezonális gyümölcsök, mint az alma, vagy az áfonya, vagy a szeder jótékony hatásait.