időjárás 4°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

A legrangosabb dizájnversenyen nyert díjat az SZE csapata

Forrás: Széchenyi István Egyetem
2021.05.08. 12:14
A legrangosabb dizájnversenyen nyert díjat az SZE csapata

A győri Széchenyi István Egyetem startupprogramjában kapott befektetést két éve az a csapat, amelynek mesterségesintelligencia-alapú forgalomirányítási és balesetvédelmi rendszere rangos nemzetközi díjban részesült. A termék segít a munkahelyi balesetek megelőzésében.

Nemzetközi sikert ért el egy győri egyetemi kötődésű mérnökcsapat, amelynek tagjai nagyrészt az intézmény volt és jelenlegi hallgatói, sőt olyan is van, aki oktatóként tevékenykedik. A zsűri AX System nevű terméküket jutalmazta IF Design díjjal 52 ország közel tízezer terméke közül. Az 1954-ben alapított IF Design díj a világ egyik legrangosabb dizájnversenye, ahol a külső megjelenés mellett az ötletet, az innovációt, a megoldás aktualitását és a kivitelezést is értékelik. Hagyományosan a legnagyobb intézmények és cégek versengenek az elismerésért. Az idei évben az indulók között szerepelt például az Apple, az Audi, a Siemens, a Virgin Galactic vagy a Bosch is – derül ki a sajtóközleményből.

A mesterségesintelligencia-alapú forgalomirányítási és balesetvédelmi rendszert gyártó- és raktárcsarnokok közlekedésbiztonságának növelése céljából fejlesztették ki

A friss IF Design díjas terméket a Safety Logistics Kft. csapata fejleszti a Széchenyi István Egyetemmel együttműködésben egy olyan program keretében, melynek célja, hogy segítse a vállalkozókat ötletük megvalósításában.

„Az első fecskék egyikeként nagy a felelősségünk abban, hogy jó példával szolgáljunk, és ezzel ösztönözzük a vállalkozó szellemű fiatalokat álmaik elérésében. Ebben az egyetemen kívül segítségünkre van mentorként a Quantum Leap és befektetőként a Hiventures”

– nyilatkozta a programról Nemes Gábor, a cég ügyvezetője.

Az AX System egy olyan mesterségesintelligencia-alapú forgalomirányítási és balesetvédelmi rendszer, melyet a startup gyártó- és raktárcsarnokok közlekedésbiztonságának növelésére fejlesztett ki. Érdekessége, hogy felismeri az objektumokat, azok haladási irányát, és ezek alapján hozza meg a döntést, szükséges-e figyelmeztető jelzéssel vagy más módon beavatkozni a baleset elkerülése érdekében. A csapat a termék külföldi bevezetését is tervezi.

Tele van tervekkel a Széchenyi István Egyetemhez kötődő mérnökcsapat

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.