Megvadult elefánt végzett egy farmerrel Indonéziában

Megölt egy gazdát egy megvadult szumátrai elefánt Indonézia Aceh tartományában – közölték a hatóságok hétfőn.

Forrás: MTI2021. 07. 05. 22:47
null
ELEFÁNT (A KÉP ILLUSZTRÁCIÓ) Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megölt egy gazdát egy megvadult szumátrai elefánt Indonézia Aceh tartományában – közölték a hatóságok hétfőn.

A férfit szombaton érte a támadás, amikor más helyi lakosokkal együtt megpróbálta megakadályozni, hogy egy elefántcsorda tönkretegye földjeiken a termést – mondta Agus Arianto, a helyi természetvédelmi hatóság vezetője.

A kép csak illusztráció
Fotó: Pixabay

Az állat akkor kezdett tombolni, amikor egy kutya megugatta. Az áldozat menekülés közben felmászott egy fára, az azonban túl alacsony volt. Az elefánt az ormányával megragadta és a földhöz vágta.

A férfit kórházba szállították, súlyos sérülései miatt azonban életét vesztette.

A szumátrai elefánt (Elephas maximus sumatranus) az ázsiai elefánt (Elephas maximus) alfaja. A Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) vörös listáján a súlyosan veszélyeztetett kategóriába tartozik, vadon élő egyedei száma ugyanis kevesebb mint háromezer. Mivel erdei élőhelyeiket egyre nagyobb mértékben alakítják át mezőgazdasági területté és olajpálma-ültetvénnyé, számuk tovább csökken, területeik elvesztése pedig egyre több ember–állat konfliktushoz vezet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.