Az elmúlt százhúsz esztendő legmelegebb nyara az idei

Az idei nyáron már négy hőhullám is volt Magyarországon, Müller Cecília országos tiszti főorvos több alkalommal hőségriasztást rendelt el.

Forrás: MTI, met.hu2021. 08. 03. 18:29
null
Vízközelben, sok folyadékot fogyasztva lehet elviselni a rekkenő hőséget (A kép illusztráció) Fotó: Rosta Tibor Forrás: MTI/Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idei a legmelegebb nyár 1901 óta – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán kedden.

Azt írták: az első két nyári hónap átlaghőmérséklete 22,9 Celsius-fok volt, ami 1901 óta a legmagasabb érték.

A június a harmadik legmelegebb, a július pedig a legmelegebb volt a múlt század eleje óta Magyarországon – közölték, megjegyezve: „az augusztus egyelőre biztatóbbnak néz ki”.

Nyáron már négy hőhullám is volt Magyarországon. A tartós hőség miatt Müller Cecília országos tiszti főorvos több alkalommal hőségriasztást, hőségriadót rendelt el.

Az előrejelzések alapján augusztus első hetében nem várható tartós hőség, de a hétvégén ismét melegszik az idő, vasárnap akár 36 fok is lehet.

Vízközelben, sok folyadékot fogyasztva lehet elviselni a rekkenő hőséget (A kép illusztráció)
Fotó: MTI/Rosta Tibor

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.