Bizonyítékokat semmisíthet meg a botrányba keveredett kiadó

A pereskedő hatóság újabb súlyos vádat hozott fel a kiadó ellen – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 08. 25. 17:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén júliusban gigantikus botrány robbant ki az Activision Blizzard játékkiadónál, kétévnyi nyomozást követően Kalifornia állam munkajogokkal és lakhatással foglalkozó hatósága pert indított ellene, állítása szerint hosszú időn át súlyos sérelmek érték elsősorban a női és a színes bőrű dolgozóit. A vádakról korábban már részletesen írt az Origó, továbbá a sokáig hallgatott Bobby Kotick vezérigazgató rendrakási elképzeléseiről is beszámoltak.

Most a felperes hatóság frissítette az Activision Blizzard elleni periratot, amelyben további súlyos vádakat hozott fel a vállalat ellen. Mind közül a messze legfontosabb, hogy

állítása szerint a kiadó törvényeket sértve egyszerűen megsemmisíti az általa bekért, potenciálisan bizonyítékként felhasználható iratok egy részét.

Emellett a cég arra buzdítja a dolgozóit, hogy a hatóság nyomozói helyett az általa felbérelt WilmerHale ügyvédei irodával osszák meg a tapasztalataikat és a panaszaikat, ám az jogtechnikai körülményekre hivatkozva nem hajlandó továbbadni az így kapott értesüléseit a hatóságnak. Végül a kiadó olyan szerződéseket próbál aláíratni a megszólaló dolgozókkal, amelyekkel akadályozná a hatóság nyomozóival való együttműködésüket.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.
Borítókép: Flickr

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.