Idén ősszel először mértek mínuszokat az országban

Legutóbb május 10-én volt fagy az országban, akkor Zabaron mínusz 1,2 Celsius-fokot mértek – írja a Bács-Kiskun megyei hírportál, a BAON.

Forrás: baon.hu2021. 09. 21. 15:28
Forrás: OMSZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fagyott az éjjel, idén ősszel először mértek mínusz hőmérsékleti értéket – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a Facebook-oldalán. Legutóbb május 10-én volt fagy az országban, akkor Zabaron mínusz 1,2 Celsius-fokot mértek – írták.

A mostani éjszakai minimum-hőmérsékletek eloszlását nagyban befolyásolta a felhőzet alakulása, hiszen a borult tájakon plusz 10 fok körül maradt a hőmérséklet. Országos átlagban 6,4 fok volt.

A Pest megyei Kakucson viszont mínusz 1,1 fokig hűlt le a levegő.

Az idei ősz első negatív értéke csaknem napi rekord is lett, 1997-ben Alcsútdobozon, valamint 2007-ben Zabaron mindössze 0,4 fokkal mértek alacsonyabb hőmérsékletet ezen a napon – ismertették.

Az előrejelzés szerint a következő napokban is csak néhol mérhetnek fagypont közeli értéket, jellemzően 5 fok felett alakulnak a minimumértékek. A nappali maximumok pedig fokozatosan emelkednek, a hétvégén helyenként 25 fok is lehet.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Facebook/Országos Meterológiai Szolgálat

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.