Szarvasbőgés, kutyás kirándulás – őszi kalandok Eplényben

Ha az őszi erdő szerelmese, ne hagyja ki az eplényi útvonalakat az életéből! De ez a cikkünk akkor is hasznos lehet, ha hétvégén túrázna egyet Eplénybe a kutyájával – írja a Petplace.

Forrás: Petplace2021. 09. 21. 13:16
Fotó: Alvaro Colombo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eplényi sípályán nem akkor indul be az élet, amikor leesik az első hó – a téli szezontól függetlenül is készülnek programokkal.

Itt meghallgathatja a a szarvasbikák párzási időszakában kiadott jellegzetes nászénekét, miközben számos érdekességet megtudhat ezekről a csodás állatokról.

Miről árulkodik a szarvasok bőgése?

A vadon élő állatok jelenlétét szarvasbőgés idején lehet a legkönnyebben érzékelni. A gímszarvas bikák nászuk időszakában változatos hangú és erejű, más-más jelentésű bőgéssel kommunikálnak egymással. Az imponálni akaró, a párkereső, a háremét védő, fajtársaikat elriasztani akaró bikák eltérő hangokkal hozzák társaik tudomására szándékaikat, de az alkonyattól erősödő bőgés az állatok fizikai állapotáról, méretéről és vérmérsékletéről is árulkodik.

Kutyabarát hétvége Eplényben

Ha nem a szarvasok miatt utazna le, inkább kirándulna egyet akár a kutyájával a környéken, akkor első lépésként olvassa el, hogyan utazhat magával a szabályokat betartva, biztonságosan a kocsiban. Ha minden adott a biztonságához, akkor nincs más hátra, mint a megfelelő szálláshely megtalálása.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borító: Flickr

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.