Elültették a rendőrök az „Élet fáját”

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság által útjára indított program résztvevői Mátraverebély–Szentkút kegyhely parkjában ültették el az összefogást szimbolizáló hársfát – írja a Police.hu.

Forrás: police.hu2021. 10. 13. 12:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság az önkormányzatokkal együttműködve 2021-ben indította útjára az „Élet fája” elnevezésű programot, amely során minden településre az erdészet által javasolt, a település természeti adottságainak megfelelő fajtájú facsemetét ültetnek.

A kezdeményezés célja a koronavírus elleni küzdelemre és a vírus terjedésének a megakadályozására történő figyelemfelhívás.

Az első facsemetét a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a Szécsényi Rendőrkapitánysággal és a támogatókkal közösen, a Példakép Táborban részt vevő gyermekek jelenlétében helyezték el 2021 júliusában a Szécsényi Forgách-kastély mögötti várkertben.

A program következő helyszínén, Mátraverebély–Szentkúton 2021. október 12-én a szervezőket a bátonyterenyei Kossuth Lajos Általános Iskola tanulói a természet szeretetéről összeállított verses, zenés műsorral lepték meg. Dr. Nagy Helén rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, az Országos Rendőr-főkapitányság titkársági főosztály vezetője ünnepélyes megnyitóját követően dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány köszöntötte a programot támogatókat és a meghívott vendégeket – olvasható a rendőrség oldalán.

Ezt követően a parkban a rendőr-főkapitányság vezetője, valamint Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke, dr. Bablena Ferenc, a Nógrád Megyei Közgyűlés alelnöke, Nagy-Majdon József, Bátonyterenye és Nagy Attila, Mátraverebély polgármestere, továbbá Csík Csaba rendőr alezredes, a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság vezetője közösen ültették el az „Élet fáját”. A kislevelű hársfacsemetét dr. Orosz Lóránt atya, a Mátraverebély–Szentkút Nemzeti Kegyhely igazgatója áldotta meg.

A rendezvény résztvevői jelenlétükkel hozzájárultak ahhoz, hogy az elültetett facsemete újabb szimbóluma legyen az összefogásnak.

Az „Élet fája” program tovább folytatódik nemcsak Nógrád megyében, hanem az országban is, hiszen egyre több rendőr-főkapitányság csatlakozik a kezdeményezéshez – írják.

A teljes cikk és az eseményen készült képgaléria ITT érhető el.

Borítókép: Police.hu

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.