Ülő helyzetben lévő holttesteket rejtett a titokzatos piramis

A maradványok a Wari Birodalomhoz köthetők, amely az inkák előtt virágzott a térségben.

2022. 09. 12. 19:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Varsói Egyetem kutatói újabb nyughelyekre bukkantak a nyugat-perui El Castillo de Huarmey nevű építményben – olvasható az Origó cikkében. 

A piramisszerű struktúra egy mauzóleum volt, az új sírok a wari kultúra előkelő kézművesei számára készültek.

Mint ahogyan arról a National Geographic beszámol, a Wari vagy Huari Birodalom az inkák előtt virágzott a mai Peru dél- és közép-andoki részén, illetve part menti területein időszámítás szerint 500 és 1000 között. A civilizáció egyedi, jól elkülöníthető kulturális jegyekkel bírt.

Az El Castillo de Huarmey előkelő kézműves galériájának nevezett részében hét sírt találtak, a nyughelyek négy felnőtt és három tinédzser maradványait őrizték. A feltárás során nagy számban kerültek elő változatos sírmellékek.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.