időjárás 14°C Amália 2022. október 7.
logo

Több mint nyolc tonna hulladékot gyűjtöttek össze a bodrogi PET Kupa résztvevői

Forrás: MTI
2022.09.13. 17:23 2022.09.13. 18:06
Több mint nyolc tonna hulladékot gyűjtöttek össze a bodrogi PET Kupa résztvevői

Több mint nyolc tonna hulladékot gyűjtöttek össze a III. Bodrogi PET Kupa résztvevői a folyó Sárospatak és Olaszliszka közötti részén – közölték a szervezők az MTI-vel kedden.

Idén harmadik alkalommal tért vissza a Bodrogra a hulladékgyűjtő verseny, ahol öt PET-hajós csapat és egy jelentős kenus különítmény tisztította mindkét parton az ártér csaknem húsz folyamkilométeres szakaszát.

A Technológiai és Ipari Minisztérium támogatásával megvalósuló rendezvény négy napja alatt összesen 1560 zsák hulladékot gyűjtöttek a versenyzők, amelyhez a nyertes CsiPet Csapat 284 zsák szeméttel járult hozzá. 

A „petkalózok” már a versenyt megelőző napon Bodrogkeresztúr önkormányzatának, helyi iskolás csapatok és nemzetközi önkéntesek segítségével 130 zsák hulladékot szedtek össze a Bodrog partján.

A rendezvényen összegyűjtött és szétválogatott hulladék körülbelül hatvan százaléka újrahasznosul. A közlemény szerint a PET Kupa működésének tíz éve alatt – civil szervezetként – a folyami hulladék legnagyobb újrahasznosítójává nőtte ki magát.

A rendezvényt Sárospatak, Bodrogolaszi, Sárazsadány, Olaszliszka és Bodrogkeresztúr önkormányzatai is segítették, az evezőtúráiról ismert hajdúböszörményi Zöld Kör nemzetközi résztvevőkből álló kenus különítménnyel járult hozzá a hulladékgyűjtéshez.

Borítókép: Több mint nyolc tonna hulladékot gyűjtöttek össze a bodrogi PET Kupa résztvevői (Forrás: Facebook/Pet Kupa)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.