Balesetet szenvedett a medve, aki betört egy cukrászdába és megette a sütiket

Közlekedési balesetben elpusztult az a medve, amely tavaly márciusban azzal került az újságok címlapjára, hogy felfalta egy cukrászda süteményeit. Az olaszok a közösségi médiában gyászolják Juan Carritót.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 01. 24. 13:15
null
Rostock, 2014. május 5. Wanja és Misho, a hamburgi Hagenbeck Állatkertbõl érkezett kamcsatkai barnamedve ikerpár (Ursus arctos beringianus) a kifutóban a Rostocki Állatkertben 2014. május 5-én. A Hagenbeck Állatkertben elõször sikerült barnamedvéket szaporítani Oroszországon kívül. (MTI/EPA/Bernd Wüstneck) Fotó: BERND WÜSTNECK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A négyéves appennini barna medvét egy hegyi úton ütötték el hétfő este Abruzzo tartományban, Castel de Sangro közelében. Az elgázolt állatot az erdészek bevitték az állatkórházba, de nem élte túl a balesetet.

„Nincsenek rá szavak, hogy kifejezzük szomorúságunkat a történtek miatt” – írták az Instagramon az Abruzzói Nemzeti Park munkatársai.

Mint hozzátették, Juan Carrito nem volt könnyű eset, de a parkban mindent elkövettek, hogy jól érezze magát, és szabadon élhessen.

A 150 kilós Carritót a cukrászdai ámokfutása után befogták, majd elszállították egy távoli, kevésbé lakott vidékre.

A torkos medve azonban szívesen látogatott vissza régi vadászterületére, hogy élelmet keressen. Többször látták bóklászni Roccaraso hegyi városkában, ahol tyúkokat falt fel és gyümölcsfákra mászott fel. Hétvégén még egy síközpontban látták.

Juan Carrito egyike volt az Olaszországban megmaradt mintegy ötven appennini barna medvének, amely az európai barna medve egy ritka alfaja. A nevét Carrito faluról kapta, ahol először látták.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Bernd Wüstneck)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.