időjárás 17°C Klaudia 2023. március 20.
logo

Elvis egykori felesége megtámadta halott lánya végrendeletét

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.01.31. 10:14 2023.02.01. 15:54
Elvis egykori felesége megtámadta halott lánya végrendeletét

Bírósági beadványban támadta meg Priscilla Presley január közepén elhunyt lánya, Lisa Marie Presley végrendeletét – írta meg a BBC.

Elvis Presley egyetlen lánya, aki maga is énekes és dalszerző volt, január 12-én, 54 éves korában halt meg egy Los Angeles-i kórházban néhány órával azt követően, hogy mentővel a sürgősségi osztályra vitték. Halálának okát még nem hozták nyilvánosságra.

A 77 éves Priscilla Presley színésznő, Elvis hajdani felesége beadványában megkérdőjelezte lánya végrendeletének érvényességét, egész pontosan a végrendelet egy 2016-os keltezésű kiegészítését,

amelyben Lisa Marie visszavonta, hogy halála esetén anyja rendelkezhessen vagyona felett, és helyette két gyermekét – Riley Keough-t és az azóta 2020-ban elhunyt Benjamin Keough-t – nevezte meg kedvezményezettnek.

A beadványban arra hivatkoznak, hogy Priscilla Presley neve helytelenül van leírva, valamint – az ügyvédek által megfogalmazott érvelés szerint – a dokumentumon Lisa Marie Presley aláírása is „elüt a megszokott kézjegyétől”. A kiegészítést továbbá nem tanúk vagy közjegyző jelenlétében írták alá.

Priscilla Presley állítása szerint csak lánya halála után értesült ennek a kiegészítésnek a létezéséről, és beadványában kéri a dokumentum semmissé nyilvánítását.

Borítókép: Priscilla Presley (Fotó: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.