Hidasi gyerekek rajzait lőtték a világűrbe

Körülbelül harmincöt gyerekrajz gyűlt össze, és jutott ki az űrbe, amelyek akár 10 évig is fennmaradhatnak. 

Magyar Nemzet
Forrás: Bama.hu2023. 01. 06. 18:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két évvel korábban, 2021-ben meteoritot találtak az Egyesült Királyságban, ami nagy port kavart világszerte. Ez a felfedezés a baranyai Ihász Míra Bianka nevéhez kötődik, akinek segítségével most pedig gyerekek kerülhettek közelebb a kozmoszhoz – közölte a Baranya vármegyei hírportál, a Bama.hu

Az amerikai központú Spire Global, amelynek skóciai irodájában, Glasgowban dolgozik Ihász Míra Bianka, január 3-án Floridában lőtte fel hat műholdját egy Elon Musk féle SpaceX rakéta segítségével. A cég megalapításának tízéves évfordulójának alkalmából a kollégák személyes üzeneteket küldhettek fel a világűrbe digitális formában. A HR-rel foglalkozó Bianka a keresztlányát kérte meg, hogy rajzoljon valamit. Ez olyan jól sikerült, hogy végül a közeli rokonai gyerekeit, valamint a Hidason gyógypedagógusként dolgozó barátnőjét is megkérte, hogy tanítványai segítségével gyűjtsenek hidasi gyerekektől rajzokat. 

Körülbelül harmincöt gyerekrajz gyűlt össze, és jutott ki az űrbe, amelyek akár 10 évig is fennmaradhatnak.  

Ihász Míra Biankának ezzel a projekttel az volt a célja, hogy a gyerekek lássák, hogy a határ a csillagos ég, és bármi lehet belőlük, bármivé válhatnak. Még az a lehetőség is előttük áll, hogy űrhajózással foglalkozzanak.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Youtube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.