időjárás 1°C Csenge , Ráhel 2023. február 4.
logo

Idén is lesz furmint február, több mint száz borász vesz részt a nagy kóstolón

Magyar Nemzet
Forrás: Furmint Február
2023.01.23. 16:01 2023.01.23. 19:08
Idén is lesz furmint február, több mint száz borász vesz részt a nagy kóstolón

Szerte az országban és határainkon túl éttermek, borkereskedők, borbárok állítják középpontba a furmintot februárban.

Közel másfél évtizede merült fel először a furmint szőlőfajtát népszerűsítő programsorozat, a furmint február gondolata, amelyet ebben az évben is megrendeznek. Az egész hónapon át tartó sorozat csúcspontja idén is a 13. Furmint Február Nagy Kóstoló, amelyet a hagyományokhoz híven idén is a hónap első csütörtökjén, február 2-án rendeznek meg a budai Hagyományok Házában – közölték a szervezők.

Az idei kóstolón kétszáz furmint közül találhatják meg kedvenceiket az érdeklődők, és több mint száz borásszal találkozhatnak, beszélgethetnek az ország számos borvidékéről.

A visszajelzések alapján a borászok és a fogyasztók is kiemelt közösségi eseményként kezelik ezt az évi egy nagy találkozást, ahol már számtalan új barátság vagy üzleti kapcsolat született

– mondta Kézdy Dániel főszervező, aki tizennégy éve hívta életre a furmint február mozgalmat.

A 13. Furmint Február Nagy Kóstolóra a borászatok többsége ezúttal is a tokaji borvidékről érkezik a Hagyományok Házába, de a somlói borvidéket és a Balaton-felvidéket is szép számmal képviselik. Érkeznek mátrai és határon túli furmintok is, és a soproni borvidék termelői is bemutatkoznak.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.