időjárás 19°C Cintia , Norbert 2023. június 6.
logo

Kutyája vezette a mentőket a beteghez Nagymaroson

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook
2023.03.30. 20:41 2023.03.30. 20:51
Kutyája vezette a mentőket a beteghez Nagymaroson

Az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán számolt be az alábbi esetről.

Tegnap délután egy idős férfi kérte a mentők gyors segítségét, mert rosszul érezte magát. Zavartan, nehezen érthetően beszélt és csupán az utca nevét tudta megmondani a mentésirányítónak, majd a vonal hirtelen megszakadt. Hiába próbálták visszahívni a beteget, már nem vette fel a telefont. Szobi bajtársaink perceken belül a bejelentő utcájához érkeztek, a férfit azonban nem találták. Egyszer csak egy hangosan csaholó pulikutya jelent meg a mentőautó előtt, aki néhány másodpercig ugatott, majd elindult az egyik ház felé. A kutya után indultak, miközben az többször is visszafordult és meggyőződött róla, hogy a mentők követik. A puli több száz méter múlva hirtelen megállt és nem engedte továbbhaladni a mentőautót. Az életmentők alig hittek a szemüknek, amikor az autóból kiszállva megpillantották a magatehetetlen férfit a ház kertjében fekve." – olvasható az OMSZ megható posztjában.

Majd a hős kutyának is köszönetet mondtak:

Dorka kutyának hála bajtársaink azonnal megkezdhették az ellátását, majd stabil állapotban szállíthatták kórházba a beteget. Mielőbbi felépülést kívánunk, Dorkának és a mentésben résztvevőknek gratulálunk!

– zárták bejegyzésüket.

Borítókép: Dorka kutya, a hős puli - (Fotó: OMSZ - Facebook)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.