Már elindult a reggeli csúcs az utakon

Hétfő reggeli közlekedési és forgalmi információk.

Magyar Nemzet
Forrás: Útinform2023. 03. 20. 7:52
null
Budapest, 2017. november 27. Forgalmi dugó Budapesten, a Károly körúton 2017. november 27-én. A kínai miniszterelnök látogatása és a Kína-Kelet-Közép-Európa (KKE) csúcstalálkozó miatt forgalomkorlátozásokat vezettek be a fõvárosban. MTI Fotó: Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Élénk a forgalom hétfőn reggel a Budapest környéki utakon – tájékoztatott az Útinform. Telítettek a sávok az M3-as autópálya bevezető szakaszán, az M0-s autóúti csomóponttól befelé. Sokan haladnak a 10-es főúton a solymári körforgalomtól, a 11-es főúton Leányfalu és Budakalász között, a 31-es főúton Maglódtól és az 51-es főúton Dunaharasztitól a főváros irányába.

Építési munkák miatt lezárták a felhajtó ágat az M5-ös autópálya főváros felé vezető oldalán, a 114-es kilométernél lévő Kiskunfélegyháza-dél csomópontban. Kerülni a 108-as kilométernél lévő, Kiskunfélegyháza-észak csomóponton keresztül lehet.

Az Útinform figyelmeztetett, hogy az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán, a Köröshegyi-völgyhídon egy személyautó elfoglalja a külső sávot a 121-es kilométernél. Kérték a sofőröket, hogy vezessenek fokozott figyelemmel.

 

Baleset Győrben

Egy udvarból kiálló autónak nekiütközött egy gépkocsi a győri Tartsay Vilmos utcában, a Schwarzenberg utca és a Bajcsy-Zsilinszky út közötti szakaszon. A balesetben egy parkoló jármű is megsérült, amelynek nekilökte a haladó kocsi a kiálló autót.

A győri hivatásos tűzoltók áramtalanítják a járműveket. A mentők is kiérkeztek a helyszínre, ahol forgalmi akadály alakult ki a baleset miatt – közölte a Katasztrófavédelem.

 

Építések, felújítások, karbantartások

Az Útinform több felújítási, karbantartási és építési munkára is figyelmeztetett, melyek befolyásolják a forgalmat:

  • Az M0-s autóút déli szektorában az M5-ös autópálya irányába a 10-es és 17-es kilométer között, a keleti szektorában az M3-as autópálya irányába pedig a 44-es és az 50-es kilométer között a burkolat repedéseit öntik ki. Ma kezdik a munkavégzést, és hétvégente, napközben mozgó tereléssel lezárnak egy sávot.
  • Az M0-s keleti szektorában, az Újpalota/Csömör csomópont közelében a 64-es és a 65-ös kilométer között keddig reggel 9 órától 14 óráig kábeleket húznak át a pálya felett. A munkavégzés miatt mindkét irányban lezárják a külső sávot, ami napközben torlódást okozhat.
  • Az M3-as autópályán, a Budapest felé vezető oldalon, Görbeháza térségében új csomópontot alakítanak ki. A 187-es és a 186-os kilométer között a leállósávot lezárták, mellette sebességkorlátozást is bevezettek.
  • Az M5-ös autópályán Kiskunfélegyháza és a Petőfiszállás pihenőhely között mozgó tereléssel karbantartási munkálatokat végeznek. A 109-es és a 120-as kilométer között a munkaterületnél a külső sáv közlekedhető.
  • Az M7-es autópályán a magyar–horvát határszakaszon Letenye határátkelőhelyet átépítik, ezért a 233-as kilométernél a külső sávot mindkét oldalon lezárták.
  • Az M30-as autópályán a Tornyosnémeti felé vezető oldalon Szikszó térségében, a 37-es és a 39-es kilométer között burkolathiba miatt lezárták a belső sávot.
  • Az M35-ös autópályán a Berettyóújfalu felé vezető oldalon az 1-es kilométer közelében csomópontépítés miatt lezárták a leállósávot.

A többi munkálatról az Útinform oldalán itt találnak részletesebb információt.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.