Tűzgolyó változtatta nappallá az éjszakát, nagy riadalmat keltett Bulgáriában és Romániában + videó

Látványos égi jelenséget rögzítettek a kamerák.

2023. 07. 13. 11:51
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valami erős fénnyel lezuhant az égből, szinte nappallá változtatta az éjszakát, majd óriási villanással eltűnt – erről számoltak be sokan Szófiában és környékén még kedd éjjel. A látványos égi jelenséget több kamera is megörökítette. Utóbb a bolgár meteorológiai intézet és belügyminisztérium is megerősítette, hogy

 

egy meteorit lépett be a légkörbe Bulgária fölött, ott felrobbant, darabjai szétszóródtak, főként Romániában hullottak le.

 

Sérülésekről vagy bármilyen anyagi kárról nem érkezett jelentés. – Évente 25-30 ezer meteorit hullik a földre. Nagyjából 6-12 közülük akkora, mint egy mosógép – magyarázta a történteket egy bolgár szakember.

Mint arról a Krónika beszámolt, az égi jelenség nagy riadalmat keltett Romániában. A Hunyad és Gorj megyei hegyi mentőket riadóztatták és készenléti állapotot rendeltek el, miután a Vulkán-hegység fölött lángokkal és zajjal kísért fényt észleltek az égen. 

Először azt hitték, hogy egy repülőgép jutott bajba, zuhanhatott le, csak később vált egyértelművé, hogy meteroitról van szó. Az erdélyi magyar portál is arról írt, hogy sérülésről, anyagi kárról, tűzről nem érkezett hír.

A látványos fényjelenséget a román oldalról is sikerült videón megörökíteni:

Borítókép: A meteor robbanása Bulgária fölött (Forrás: Twitter képkivágás).

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.