Greta Thunberg kisebb dulakodásba keveredett a palesztinok miatt + videó

Nem mindenkinek tetszett, hogy az aktivista politizál.

2023. 11. 12. 21:34
Greta Thunberg
Forrás: Twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Greta Thunberg egy Amszterdamban tartott klímaváltozás elleni demonstrációt ismét arra használt fel, hogy kiálljon a palesztinok mellett. A svéd aktivista alapból tradcionális fekete-fehér palesztin sállal a nyakában jelent meg, majd arról értekezett, hogy a klímamozgalomnak azokra is figyelnie kellene, akiket elnyomnak, akik a szabadságért és az igazságért harcolnak. A színpadon megjelent egy másik fiatal lány is palesztin kendővel, arról panaszkodva, hogy Izrael népirtást követ el az országában. 

A Der Spiegel tudósítása szerint sokan meglehetősen dühösen reagáltak ezekre a kijelentésekre. Egy ponton egy férfi is a pódiumra képett, és megpróbálta kivenni a mikrofont Greta Thunberg kezéből.

Azért jöttem ide, hogy a környezetvédelemért demonstráljak, nem, hogy politikai nézeteket hallgassak!

– méltatlankodott. A videó tanulsága szerint azonban folytatni már nem tudta, mert kisebb dulakodás alakult ki a mikrofonért, míg végül az ismeretlen férfit közrefogták és elrángatták, amit ő inkább komolyabb ellenállás nélkül tűrt. – Nyugalom, nyugalom! – csitított az aktivista, miközben szimpatizánsai ellökdösték az embert.

Nincs éghajlati igazságosság a megszállt területeken!

– skandálták ezután, minden bizonnyal Izraelre utalva.

A rendezvényen egyébként a szervezők szerint 85 ezren vettek részt.

Greta Thunberg egyelőre adós a válasszal, hogy jön a környezetvédelemhez az izraeli–palesztin konfliktus. Viszont az utóbbi időben többször kiállt a palesztinok mellett, sőt igyekszik összekapcsolni a két ügyet. Az október hetedikei, 1400 izraeli életet követelő Hamász-terrortámadás után viszont egyetlen bejegyzése sem volt, a történteket azóta sem nem ítélte el.

– A Hamász nem használ fenntartható anyagokat a rakétáihoz, amelyek ártatlan izraelieket mészárolnak le. A Hamász mészárlásának áldozatai a barátaid is lehettek volna – vágott vissza az izraeli külügyminisztérium Twitter a svéd lány bejegyzéseire.

 

Borítókép: Greta Thunberg palesztinpárti kiállása (Fotó: Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.