Elon Musk: Nyilvánvaló, hogy a piramisokat az űrlények építették

Az egyiptomi kormány nem díjazta a Tesla guruja által tweet formájában megfogalmazott gondolatot.

Forrás: duol.hu2020. 08. 03. 21:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Musk tizenkét évesen, 1984-ben tűnt fel először az általa írt, Blastar nevű videójáték forráskódjával. Az űrben játszó sztoriban az emberek idegen lényekkel vívnak hősi harcot. Úgy tűnik, a Tesla, a SpaceX, a Hyperloop alkotója azóta sem engedte el annyira ezt a gondolatmenetet: számos alkalommal kifejtette az utóbbi években, hogy gyilkoló robotok fenyegetik az emberiséget; mesterséges intelligencia vethet véget a civilizációknak; hogy a világ olyan lesz, mint a Mátrix filmben.

Most, pár nappal a cége által gyártott amerikai űrhajó dicsőséges visszatérése előtt pedig tweetelt egy nagyot:

Azaz: nyilvánvaló, hogy a piramisokat az űrlények építették.

Bár az eddig félmillió lájkot kapott kijelentés kétségkívül összhangban áll a témában leírt eddigi közléseivel, az egyiptomi kormány nem díjazta a gondolatot. Rania A. Al Mashat, egyiptomi nemzetközi együttműködési miniszter válaszolt neki a Twitteren. A miniszter meghívta hazájába, hogy Musk tekintse meg a piramisok építőinek kőbe vésett tervrajzait és látogasson el sírkamráikhoz.

Zahi Hawass, egyiptomi régész, a gízai piramisok felfedezője idegesebben fogalmazott az EgyptTodaynek: szerinte „teljes hallucináció” Musk véleménye.

„Mi megtaláltuk az egyiptomi piramisépítők sírjait: egyiptomiak voltak, még csak nem is rabszolgák.

Szerinte az ötlet, hogy idegen lények építették a piramisokat, megalapozatlan „ősi űrhajós elmélet”, amit semmi nem igazol.

Amúgy Elon Musk következő nagy terve a Mars benépesítése. Azt tervezi, hogy 2050-ben egymillió ember jut el a Marsra az általa épített rakétákkal.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.