Ingyenesen olvasható J.K. Rowling új mesesorozata

Egy új, a Harry Potter-sorozattól teljesen független mesesorozattal jelentkezett kedden J.K. Rowling brit írónő, a The Ickabog című könyv első részlete máris elérhető az interneten, ahol ingyenesen lesz hozzáférhető az egész történet.

2020. 05. 26. 20:27
ROWLING, J. K.
London, 2018. november 14. J. K. Rowling angol író, forgatókönyvíró a Legendás állatok: Grindelwald bûntettei (Fantastic Beats: The Crimes of Grindelwald) címû filmje nagy-britanniai premierjén Londonban 2018. november 13-án. MTI/EPA/Neil Hall Fotó: Neil Hall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 54 éves bestsellerszerző több mint tíz éve saját gyermekei számára, esti meseként fogalmazta meg az egyetlen más művéhez sem köthető, az igazságról és a hatalommól való visszaéléséről szóló, egy képzeletbeli országban játszódó tündérmesét, amelynek témái időtlenek, és érvényesek lehetnek bármely korban, bármely országban.

A gyermekkönyv első két fejezetét kedden délután publikálták egy külön e célra létrehozott internetes oldalon (www.theickabog.com), ahol július 10-ig hétköznapokon részletekben a teljes művet közzéteszik. Az írónő azt mondta, a történet közzétételével valami jót akart tenni a gyerekekkel a mostani különös, nyugtalanító időszakban, a tündérmese célja lehetővé tenni az álmodozást a kijárási korlátozások idején.

Az újonnan publikált történet később nyomtatott és elektronikus formában is, több nyelven megjelenik. A majdani bevételből a járvány által leginkább sújtott közösségeket segítik.

A kis olvasók számára Rowling képfestőversenyt hirdetett, az alkotásokkal a közösségi médiában lehet pályázni #TheIckabog címszó alatt, a legjobb rajzokat a nyomtatott könyvben teszik közzé illusztrációként.

J.K. Rowling főművét, a hétrészes Harry Potter-regényfolyamot 80 nyelvre fordították le és 500 millió példányban adták el a világon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.