Százezer euróért kelt el egy fehér szarvasgomba

A jótékonysági árverésen az érdeklődők a világ minden tájáról videón licitálhattak a szarvasgomba vételárára.

Forrás: MW2020. 11. 08. 22:15
null
Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Százezer eurót (több mint 35 millió forintot) fizetett egy hongkongi üzletember egy 900 grammos fehér szarvasgomba-különlegességért vasárnap este Olaszországban – írja a baon.hu cikke.

A jótékonysági szarvasgomba-árverés rekordbevétellel zárult, összesen 482 ezer eurót költöttek a vevők a piemonti Albában tartott hagyományos nemzetközi aukción – írták a helyi lapok.

Fotó: AFP

A 900 grammos gombát egy magát megnevezni nem akaró hongkongi licitáló nyerte meg 100 ezer eurós ajánlatával.

Az érdeklődők a világ minden tájáról videón licitálhattak. A bevételt jótékonyságra fordítják.

Albában 89 éve rendezik meg a szarvasgomba-árverést.

A fehér szarvasgombát Alba környékén szeptember 21. és január 31. között szedik. Olaszországban körülbelül 200 ezren foglalkoznak a gyűjtéssel, évente mindegy 500 millió eurós forgalmat bonyolítanak.

Korábbi cikkeink a jótékonysággal kapcsolatosan

Idén az autista gyermekeket és családjaikat támogatja a Jónak lenni jó! A kedvezményezett Együtt az Autistákért Alapítvány célja, hogy egy élhetőbb világot teremtsenek az autista személyeknek.

Az összefogás mentette meg a százhuszonöt éves szolnoki templomot. Az ünnepi megemlékezésének a frissen felújított, százhuszonöt éves református templom ad otthont.

Csodálatos összefogás kezdődött a leukémiás Grétáért. Leukémiát állapítottak meg a 12 éves Kalocsai Grétánál. Napokig nem múló fejfájás volt a betegség első tünete, azóta a felhőtlen gyermekkort a folyamatos küzdelem váltotta fel, de az önzetlen összefogás ereje sokat segít. A lakóhelyén Bírócz­ky Emőke emelte magasba a lámpást, melyet körberajzottak a segíteni akarók fényei.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.