Örök kölcsön, csak most, csak önnek!

A hülyének is megérné!

2020. 05. 02. 18:01
null
Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Soros György újabb cikkben aggódik az Európai Unióért. Most a német Spiegelben reklámozza remekbe szabott ötletét, miszerint egy lejárat nélküli kötvény kibocsátásával oldhatná meg az Európai Unió a koronavírusból fakadó válságot. Szokatlan idők szokatlan döntéseket kívánnak – írja a fáradhatatlan filantróp, tőle egyáltalán nem szokatlanul. Mit is ajánl most kiterített gyékényén az üzletember?

Egy olyan hitelt, amelynek csak a kamatait kellene törleszteni, igaz azt az idők végezetéig. Csekélyke összegről, mintegy 1000 milliárd euróról lenne szó. Ha a klímaváltozás problémáit is egy füst alatt rendezni akarja Brüsszel, akkor még egyszer ekkora összeget kell előteremteni – teszi hozzá. Mégpedig egy örök kölcsönből.

Soros a cikkben szépen elhúzza a mézesmadzagot, történelmi példákat ismertet, majd kijelenti: ha az Európai Unió erre nemet mond, akkor folytatódik a közösség hanyatlása. Soros György akár egy televíziós reklámműsorban is felléphetne, látunk ilyeneket több csatornán is.

– Itt a soha vissza nem térő lehetőség: Örök kölcsön csak most, csak önnek – mondhatná, heves gesztikulálás kíséretében. – Ha most igent mond az ajánlatra, akkor a tőkét nem, csak a kamatot kell megfizetnie. A lejárati idő végével nem kell foglalkozni, az ugyanis soha nem jön el, így nem kell hozzá naptárt vásárolni, melynek összegét már meg is spórolta, aki igent mond az Örök kölcsönre – hangsúlyozná a kamerába a milliárdos. Majd jöhetne egy-két bejátszás, megszólalhatna például Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság korábbi elnöke.

Elmondhatná, hogy Soros György ajánlataiban soha nem lehet csalódni, ő egyszer majdnem egy porszívót is vett tőle. Hazánkfiai közül is biztosan szívesen állnának be a sorba. Gyurcsány Ferenc ezúttal teljesen őszintén magyarázhatná el, hogy nincs is jobb annál, mint egy életre eladósítani az országokat, mert akkor nem csak a fiaink, de még az unokáink és az unokáink unokái is megemlegetnék emlegetnék ezt a csodálatos üzletet. Az Örök kölcsön az maga az örök emlékezet, ami már majdnem olyan, mint az örök élet.

– Ha unja a hanyatlást, ne spekuláljon, hanem vegye fel a telefont és kérje az Örök hitelt. Ne feledje! Csak egyszer kell igényelnie, és örökre az öné marad – szólna a milliárdos ajánlata. A hülyének is megérné! És önnek?

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, akkor kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.