A fővezér, a tüdő és a máj

Joggal írta Kocsis Máté a közösségi oldalán, hogy a DK elnöke veszélyes politikai figura.

Faggyas Sándor
2021. 01. 01. 14:55
null
Gyurcsány Ferencre és a Demokratikus Koalícióra hivatkozva utasítják el a keleti vakcinákat a romák, miközben a járvány őket sem kíméli Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vélhetően sok baloldali vonzódású honfitársunk a kezét tördelte volna a nagy aggódástól, és véresre harapdálta volna az ajkát az idegességtől, hogy mihez is kezdjen az Úr 2021. esztendejében, ha szeretve tisztelt fővezére nem tart eligazítást már január elsején kora reggel. De szerencsére erre nem volt oka, mert a fővezér is jól tudja, a nagy mű még nincs befejezve, a gép még nem forog, legfeljebb nyikorog és csikorog. Így hát az alkotó (mármint ő) nem pihenhet. Még egy nyilván diadalittas szilveszteréj után sem.

Gyurcsány Ferenc hát – mert ki az ördögről volna szó! – idejekorán közzétette napiparancsát közösségi oldalán, ezzel a giccses felütéssel: „Méltósággal készülni. Ez 2021 feladata.” Igaz, parlamenti választás csak jövőre lesz, de ő már az idei évben is a „rezsim leváltására” készül. A frászt az idei évben! Ő már 2010 áprilisa óta, amikor a Fidesz–KDNP nem kis részben az ő súlyos vétkeinek, szarvashibáinak, hatalmas kártételeinek is köszönhetően sorsdöntő, kétharmados választási győzelmet aratott, a nagy visszatérésre készül. S ezt úgy képzeli el, hogy egész baloldali moslékkoalíció (Kövér László), illetve pánikkoalíció (Kocsis Máté) az ő fővezérletével indul a döntő csatába. Ebben a „demokratikus Magyarországot” képviselő kaotikus seregben szerinte jobboldaliak, liberálisok, zöldek, baloldaliak, „azok, akik új világot hoznak”, vállvetve harcolnak azért, hogy Magyarország szabad, európai köztársaság legyen.

Hogy mennyit érnek a százszor hazugságon kapott őszödi böszme százegyedszer is elismételt hamis, félrevezető szavai, azzal több millió honfitársunk tökéletesen tisztában van. (Tán még a kormánnyal nem szimpatizálók között is jó néhányan.) Miként azzal az evidens ténnyel is, hogy Magyarország ma szabad, európai köztársaság. Ha tehát valaki a jelenlegi rezsim leváltására, rendszerváltásra készül, akkor másmilyen Magyarországot akar „teremteni”. A helyzet ma és jövőre is ugyanaz, mint 2018 tavaszán, amikor Orbán Viktor egy mondatban így fogalmazta meg a választás tétjét: vagy nemzeti kormány lesz, és Magyarország magyar ország marad, vagy egy internacionalista kormány, amelyet alapvetően Soros György állít majd fel, és akkor Magyarország bevándorlóországgá válik.

Joggal írta tegnapi Facebook-bejegyzésében Kocsis Máté, hogy a DK elnöke veszélyes politikai figura. Olyan ember, aki egy nemzetpusztító és velejéig romlott gondolatiságot állított kormányzása középpontjába. Aki bárkin és bármin átgázol a hatalom megszerzéséért. Ezért azok, akik most beálltak az általa kitalált, hirdetett és vezetett baloldali pánikkoalícióba, történelmi bűnt követnek el.

„Mi, akik politikára adtuk a fejünket, nem vagyunk megváltók” – írja Gyurcsány. És így folytatja: „Végképp nem tudjuk egyedül megváltani Magyarországot azoktól, akik önmaguk görcseikbe akarják zárni hazánkat.” Vagyis mégiscsak meg akarja váltani Magyarországot, csak ehhez álszerényen, bülbülszavakkal segítséget kér, mert engedelmes, arctalan és gerinctelen mitfahrerekre van szüksége: olyan, önállóságukat feladó pártfunkcionáriusokra, akik némi bónuszért pártjukat bedarálják a DK-ba.

A Fidesz frakcióvezetője sommásan úgy értékelte 2020-at, hogy „a tüdő elvált a májtól”. Ehhez csak annyit tegyünk hozzá: minden magyar érett polgár felelőssége, hogy a következő bő egy évben felismerje és megismertesse, megértesse környezetével az álhíreket, kamuzásokat, hazugságokat, és az éhes disznóként makkal álmodók valódi szándékait.

Egyetértek Tellér Gyulával, aki a 2018-as választás előtt azt írta: Gólemnek az útjából kitérni nem lehet. Csak két dolog lehet. Vagy szétomolni, mások által kigondolt struktúrák bioalkatrészeivé, fölzabálható erőforrásaivá válni, vagy harcban talpon maradni. És a talpon maradáshoz is ez az utolsó pillanat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.