Beugrott a vakcina a karjukba

Hiesz György és László Imre polgármesterek soron kívüli beoltatása automatikus és magától értetődő.

2021. 01. 30. 10:53
Tóbiás József; Hiesz György
Gyöngyös, 2014. szeptember 5. Hiesz György gyöngyösi polgármesterjelölt Tóbiás Józsefnek, az MSZP elnökének sajtótájékoztatóján, amelyet a párt kétnapos, mátraházi évadnyitó frakcióüléséről tartottak Gyöngyösön 2014. szeptember 5-én. MTI Fotó: Vajda János Fotó: MTI Vajda János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Most tizenhét évvel visszamegyünk az időben. Helyszín: a Hortobágyi Nemzeti Park. Cselekmény: vadászat. Résztvevők: Medgyessy Péter magyar és Adrian Nastase román miniszterelnökök. Rajtuk kívül több magyar és román politikus, illetve bankár. A kommunista dzsentriknek vadászhatnékjuk támadt. Hát vadásznak. Hol máshol, mint a leghíresebb magyar nemzeti parkban. Remekül szórakoznak. Tömegével lövik ki a madarakat. Medgyessy elvtárs egyszercsak felkiált: – Nézd, Adrian, az egyik éppen a csónakunkba zuhant! Mire Nastase elvtárs: – Nagyszerű lövés volt, Péter! Hogy milyen engedélyek alapján, milyen állatokat ejtenek el, senki nem tudja. Nem is tartozik senkire. A nyilvánosságra, a sajtóra holtbiztos, hogy nem. Mert ha a kommunista dzsentrinek szárnyasokra lövöldözni szottyan kedve természetvédelmi területen, akkor az teljesen rendjén való. Nekik ez jár. Ez is jár. Világos? A kíváncsiskodó újságírók és riporterek pedig forduljanak háziorvosukhoz és gyógyszerészükhöz, mert szemmel láthatóan megzavarodtak.

Ez az igencsak jellemző sztori jutott eszembe, amikor meghallottam, hogy Hiesz György gyöngyösi és László Imre újbudai elvtársak soron kívül és titokban beoltatták magukat. (És még vajon mennyi gyurcsányista polgármester, politikus, aljegyző, jegyző és főjegyző stb., hm?) A baloldalnak, a baloldali polgármestereknek ez ugyanis jár. Ez is jár. Világos? Jár a soronkívüliség, jár az oltóanyag, jár a postabankos VIP-hitel, jár a kiemelt státus, jár a mindenkit megelőzni és mindenkin átgázolni mentalitás, egyáltalán: minden mindenkor egyszerűen csak jár nekik, ami az általuk megvetendő plebsznek és munkásprolinak sohasem. Ők álljanak csak szépen sorban, és iratkozzanak fel. Ők ezalatt megkapják azt, ami nekik jár. Most éppen a védőoltást. Mert nekik, a kommunista dzsentriknek mindent szabad. Hogy percenként korrupcióval vádolják a kormányoldalt? Hát kérem, ez is tévedés. Az elvtársi korrupció jó korrupció. Suttyomban leszólni, átszólni, bizalmas belső köröket megmozgatni, az kérem, jó korrupció. A világért sem politikai korrupció. És egyáltalán nem bizalommal vagy hivatallal való visszaélés, ugyan dehogy.

Egyébként a Medgyessy–Nastase-történet csúcspontja az volt, amikor a román miniszterelnök újságíróknak izgatottan mesélte, hogy miközben a csónakban várták magyar kollégájával együtt a vadkacsákat, egyszer csak egy jókora háromkilós hal ugrott a tóból egyenesen csónakjukba. Ezt szokták csinálni ugyanis a hortobágyi különleges halak. Csodálatos módon beugrálgatnak a csónakba, ki sem kell fogni őket.

Egészen biztosan így történhetett Hiesz és László polgármesterek esetében is. Semmit sem kellett tenniük, hiszen magától beugrott a vakcina a karjukba.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.