Kommunisták a Szegedi Tudományegyetemen?

A szélsőbaloldali eltörléskultúra újabb rémes példáját láthatjuk a Tisza-parti városban.

Bódi Ábel
2021. 04. 08. 21:24
Egyetem
20200115 Kecskemét Szerdán nyílt napot tartottak a kecskeméti Neumann János Egyetem mind a négy karán, mi ezúttal a Gazdaságtudományi Karra látogattunk el az új campuson. Fotó: Bús Csaba BCS Petőfi Népe Fotó: Bús Csaba Forrás: Petőfi Népe
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gulyás László, a Szegedi Tudományegyetem történész professzora állítólag oly módon fogalmazott, ami pár diáknak nem tetszett. Ha igazak a híresztelések (és nem csak a jellemző, kontextusból való kiragadás történt), akkor valóban volt egy-két erős mondata, de a radikális beszédstílusból még semmi nem következik, pár „széplelkű” diák megsértődésén kívül. Ők pedig, mint az új komszomol lelkes tagjai, azonnal feljelentették tanárukat, hiszen mégis hogy lehet, hogy valaki nem olyan „elfogadó és toleráns”, mint ők!

A szegedi leninfiúcskák különbejáratú Pravdája, a 444 azonnal karaktervetésbe fogott és már ácsolta is az eltörléskultúra virtuális bitóját Gulyás tanár úrnak. Pontosan azt az eltörléskultúrát szorgalmazza most a szélsőségesen baloldali portál, ami ellen maguk keltek ki videójukban – igaz, akkor abban megfeledkeztek a nyugati „cancel culture-ről”. Nos, ez önmagában egy mára, főleg a Hertha és Petry Zsolt botránya után mindennapivá váló jelenség: valaki mond valamit, ami nem tetszik egyeseknek és cserébe se munka, se társadalmi státusz – minden megy a levesbe.

Csakhogy! Jelen esetben a történet egy kicsit bonyolódott. Történt volt, hogy Gulyás László egyenes gerinccel szállt szembe az őt eltörölni kívánókkal és írt egy válaszlevelet, amelyben szorgalmazta a sértődött és könnyek közt hüppögő forradalmároknak, hogy vegyék fel a tantárgyát más, liberális, vagy – most figyeljenek – kommunista tanárnál! Az idézet így pontos: „Az egyetemi autonómia következtében számos kommunista és liberális oktató tanít egyetemünkön […]”.

Azt eddig is tudtuk, hogy Szegeden sajnos a baloldali gondolatok úgy fertőznek, mint ebola a szerencsétlenül járt afrikai országokban, de azért hogy erre így fény derüljön, az nem várt fordulat. Tehát az egyik oldalon Gulyás László konzervatív gondolatai és stílusában kifogásolható beszédmódja áll, a másikban egy százmilliók életét követelő ideológia képviselői. Hiszen ezek a diákok, akik megsértődtek és ellehetetlenítenék Gulyás tanár urat, semmiképp sem a hűs tavaszi hóval itták magukba a Lenin-összest, hanem ügyes média-indoktrinációval és az oktatóik szép alapos agymosásával öltöztették vörösbe a szívüket.

Bizony, oktatással. A nemzet legifjabb tagjai, annak intellektuális hadviselésének hátországában, azaz az egyetemi oktatásban kapják Budapesttől Szegedig bizonyos tanároktól ezeket a beteg ideológiákat. És felejtsük el, hogy egyenlőségjelet teszünk az ideológiák közé, hiszen amíg Gulyás László stílusa kifogásolható, addig a másik oldalon a képviselt ideológia a beteg. Ideje lenne fényt deríteni azokra, hogy kik képviselnek a rendszerváltozás után harminc évvel még mindig egy olyan eszmét, amelybe belerokkant a magyarság…

Borítókép forrása: Bús Csaba/Petőfi Népe

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.