időjárás 1°C Elza 2023. december 1.
logo

Sárga csillag a védettségi igazolvány? A Jobbik szerint…

Pataki Tamás
2021.04.24. 16:41
Sárga csillag a védettségi igazolvány? A Jobbik szerint…

Levedlette ántiszemita kígyóbőrét a Jobbik? Állítólag. Hisz meghódították a rangos szalonokat, naftalinoztatták a gárdamellényeket, megkapták a megfelelő pecséteket, most meg nyeregben érzik magukat. Magyarán úgy érzik, hogy bármit mondhatnak, hisz az ellenzéki összefogás díszjobber pártjaként valamivel mégis ki kell ríjanak a ballib masszából.

Ki is aknázzák ezt a lehetőséget, hisz nekik a koronavírus elleni védettségi igazolványról a koncentrációs táborok és a sárga csillagok jutnak eszükbe. Merthogy ami másoknak szabadság, a felelős emberek szabadsága, az nekik kirekesztés, elnyomás, zsarnokoskodás, maga a hitleri Németország.

Szilágyi György jobbikos képviselő érvelését tanulmányozniuk kellene a Momentumban, mert ez egyszer még náluk is gyengébben érvelt. Van hová fejlődniük.

„Mi lesz a következő lépés? Akinek nincs védettségi igazolványa, azt koncentrációs táborba zárják?” – kérdezi affektálva a derék honatya.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 6. számú választókerületének választókerületi elnöke, bizonyos ifj. Sallai Mihály – Szilágyi szellemi atyja nyomdokain elindulva – előhúzta zsebéből azt a bizonyos sárga csillagot is.

„Lassan kezdhetik kiosztani a sárga csillagot is. Sosem gondoltam, hogy a 40-es évek után újra megtörténhet, hogy bizonyos szempontok alapján meghatározott állampolgárok másodrendű státusba kerülhetnek” – írta közösségi oldalán a fékezhetetlen agyvelejű politikus.

Fotó: Facebook-képernyőkép

Nyilatkozataik után alig győztem olvasni a HVG, a 24.hu és társaik felháborodott cikkeit, miszerint a jobbikos politikusok (már megint) túlléptek egy határt, szembeköpték a jó ízlést, hisz a holokausztot relativizálják ezekkel a rossz mondataikkal. Mégis hogyan hasonlíthatja össze épeszű és -erkölcsű ember a védettségi igazolványt a sárga csillaggal vagy a koncentrációs táborokkal? Hogyan vetemedhet ilyen aljas hasonlatokra?

De várjunk csak… nem olvastam ilyeneket.

Emlékezzünk arra, hogy nem is olyan régen egy jobboldali publicistát, intézményvezetőt egy rossz hasonlata miatt köveztek meg virtuálisan a balliberális propagandagyártók, és hetekig követelték a lemondását, az eltakarodását – ennél jóval kevesebbért. De hát ilyen a szelektív erkölcsi felháborodás, ilyen a szelektív emlékezet.

Közben a jobbikos kígyó egyre csak hízik. Jó bőrben van. Ma még.

(Borítókép: Egy bíróság által jogerősen feloszlatott, majd Új Magyar Gárda Mozgalom néven újjászerveződő szervezet egyenruháját és „Magyar Gárda Csendőrség” feliratú karszalagot viselő résztvevő a főváros V. kerületében a Bajcsy-Zsilinszky úton az Erzsébet tér mellett, ahol a Jobbik Magyarországért Mozgalom megemlékezést tartott az 1956-os forradalom és szabadságharc 53. évfordulója alkalmából. Forrás: MTI/Beliczay László)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.