Sárga csillag a védettségi igazolvány? A Jobbik szerint…

A Jobbik holokausztrelativizáló botrányos hasonlata semmiféle reagálást nem váltott ki a balliberális oldalon.

Pataki Tamás
2021. 04. 24. 16:41
Gárda
Budapest, 2009. október 23. Egy a bíróság által jogerősen feloszlatott, majd Új Magyar Gárda Mozgalom néven újjászerveződő szervezet egyenruháját és „Magyar Gárda Csendőrség” feliratú karszalagot viselő résztvevő a főváros V. kerületében a Bajcsy-Zsilinszky úton az Erzsébet tér mellett, ahol a Jobbik Magyarországért Mozgalom megemlékezést tartott az 1956-os forradalom és szabadságharc 53. évfordulója alkalmából. MTI Fotó: Beliczay László Fotó: Beliczay László Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Levedlette ántiszemita kígyóbőrét a Jobbik? Állítólag. Hisz meghódították a rangos szalonokat, naftalinoztatták a gárdamellényeket, megkapták a megfelelő pecséteket, most meg nyeregben érzik magukat. Magyarán úgy érzik, hogy bármit mondhatnak, hisz az ellenzéki összefogás díszjobber pártjaként valamivel mégis ki kell ríjanak a ballib masszából.

Ki is aknázzák ezt a lehetőséget, hisz nekik a koronavírus elleni védettségi igazolványról a koncentrációs táborok és a sárga csillagok jutnak eszükbe. Merthogy ami másoknak szabadság, a felelős emberek szabadsága, az nekik kirekesztés, elnyomás, zsarnokoskodás, maga a hitleri Németország.

Szilágyi György jobbikos képviselő érvelését tanulmányozniuk kellene a Momentumban, mert ez egyszer még náluk is gyengébben érvelt. Van hová fejlődniük.

„Mi lesz a következő lépés? Akinek nincs védettségi igazolványa, azt koncentrációs táborba zárják?” – kérdezi affektálva a derék honatya.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 6. számú választókerületének választókerületi elnöke, bizonyos ifj. Sallai Mihály – Szilágyi szellemi atyja nyomdokain elindulva – előhúzta zsebéből azt a bizonyos sárga csillagot is.

„Lassan kezdhetik kiosztani a sárga csillagot is. Sosem gondoltam, hogy a 40-es évek után újra megtörténhet, hogy bizonyos szempontok alapján meghatározott állampolgárok másodrendű státusba kerülhetnek” – írta közösségi oldalán a fékezhetetlen agyvelejű politikus.

Fotó: Facebook-képernyőkép

Nyilatkozataik után alig győztem olvasni a HVG, a 24.hu és társaik felháborodott cikkeit, miszerint a jobbikos politikusok (már megint) túlléptek egy határt, szembeköpték a jó ízlést, hisz a holokausztot relativizálják ezekkel a rossz mondataikkal. Mégis hogyan hasonlíthatja össze épeszű és -erkölcsű ember a védettségi igazolványt a sárga csillaggal vagy a koncentrációs táborokkal? Hogyan vetemedhet ilyen aljas hasonlatokra?

De várjunk csak… nem olvastam ilyeneket.

Emlékezzünk arra, hogy nem is olyan régen egy jobboldali publicistát, intézményvezetőt egy rossz hasonlata miatt köveztek meg virtuálisan a balliberális propagandagyártók, és hetekig követelték a lemondását, az eltakarodását – ennél jóval kevesebbért. De hát ilyen a szelektív erkölcsi felháborodás, ilyen a szelektív emlékezet.

Közben a jobbikos kígyó egyre csak hízik. Jó bőrben van. Ma még.

(Borítókép: Egy bíróság által jogerősen feloszlatott, majd Új Magyar Gárda Mozgalom néven újjászerveződő szervezet egyenruháját és „Magyar Gárda Csendőrség” feliratú karszalagot viselő résztvevő a főváros V. kerületében a Bajcsy-Zsilinszky úton az Erzsébet tér mellett, ahol a Jobbik Magyarországért Mozgalom megemlékezést tartott az 1956-os forradalom és szabadságharc 53. évfordulója alkalmából. Forrás: MTI/Beliczay László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.