Karácsony Gergelynek a Fidesz azt üzente

Ezt az ordító hazugságot csak az veszi be, akinek O1G rendszámú szolgálati Volgája van.

Szikszai Péter
2021. 05. 27. 13:17
null
Karácsony Gergely előállt az ígéreteivel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Karácsony Gergelynek a Fidesz azt üzente című epikus népdalt dúdolgattam épp a nagykörúti dugóban ücsörögve. Arra gondoltam, micsoda unalmas arc ez a Gál J. Már másodszor adja el ugyanazt a kommunikációs panelt a megtévesztett szavazóknak, miszerint Karigeritől annyira fél a kormánypárt, hogy bármit kérhet, csak ne induljon el. Merthogy az önkormányzati választás előtt is ezt üzenték. Persze a legfelsőbb körökből. Állítólag. Meg nem nevezett, megrögzött, üzengető fideszesek.

Nehéz lehet a politikai tanácsadó dolga egy ilyen papucs orrán pamutbojt csávóval, mint Karácsony, aki egy hét alatt képes volt ledolgozni magát a PhD-ből a diszlexiába.

Aki már ott tart, hogy hiperpasszivitási szövődményei vannak a nyírtassi gyerekkor miatt. Hátrányos helyzetében még az önéletrajzát se tudta megírni, kifog rajta az adjunktus szó, a doktori és a nyelvvizsga mellett a jogosítvány sem jött össze, megunta már ezt a városvezetés dolgot, a miniszterelnök-jelölti képességei pedig abban állnak, hogy magas és vékony. Karácsony Gergelyből a miniszterelnök olyan, mint a biodízellel tankolt Tesla vagy a gyöngyhalász az Everesten.

Na, ebből kellene a Gál J.-nak kihoznia valamit. Úgyhogy hirtelen elkezdtek üzengetni a képzeletbeli fideszes háttéralkudozók, hogy

„Gergőkém, Orbán retteg tőled”. Persze ezt az ordító hazugságot csak az veszi be, akinek O1G rendszámú szolgálati Volgája van.

Valahogy azonban ki kell jönni a szorult helyzetből. El kell hitetni, hogy Karigeri nagyon veszélyes. Nem, nem egy anyámasszony kis G. I. Joe-ja, hanem potenciális jelölt. A kihívó. A jövő miniszterelnöke. Képzeljük is el gyorsan, ahogy a brüsszeli csúcs szünetében activitysen elmutogatja az európai vezetőknek a magyar államháztartási hiányt, rovarhotel-hálózatot hoz létre a Duna-korzón, az M7-esből meg bicikliutat csinál.

Ha a Fidesz üzent is Karácsonynak, akkor inkább azt, hogy annyi szép szakma van még a miniszterelnökségen kívül. Például a jelnyelvi szinkrontolmács, a nagyvárosi méhész vagy a lusta főpolgármester.

(A borítóképen Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, Budapest főpolgármestere)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.