időjárás 13°C Szimonetta 2021. October 28.
logo

A fél világ letérdel a BLM előtt

Belák Tamás
2021.06.21. 08:43
A fél világ letérdel a BLM előtt

A nemzeti hősök szobrait lerombolják Amerikában, a BLM nevében pusztító söpredék tiszteletére pedig szobrokat állítanak.

Nem volt elég, hogy a nyugati fősodratú média által globális hősökké mosdatott Black Lives Matter (BLM) utcai harcosait Nobel-békedíjra jelölték, miután felmérhetetlen mértékű anyagi és eszmei károkat okozva, embereket ölve mondvacsinált célokkal lángba borították a fél világot. Az sem volt elég, hogy az érdekeiket képviselő számtalan alapítvány és szervezet világszerte akkora vagyont kéregetett össze agresszív bűntudatkeltő hadjáratával, melyből hosszú évekre biztosíthatja működését, és vezetőik fényűző villákban tengethetik életüket, távol az általuk felforgatott világ zajától. A ki tudja, hány BLM-szobor is kevésnek bizonyult, így égető szükség volt még egyre.

Nem is akármilyenre. Egy több mint hárommázsás bronzszoborra Newark (New Jersey) városházának előterébe, mely a rasszizmus elleni „igazságharc” ikonjává vált bűnözőt, George Floydot ábrázolja egy padon ülve. Atlétatrikóban.

Olyan, többszörösen elítélt bűnözőről van szó, akinek egyetlen „érdeme”, hogy feketeként, letartóztatása közben egy rendőri túlkapás miatt életét vesztette. Ennyi. Hiába próbálják megmagyarázni, hogy Floyd az antirasszista mozgalmak és még ki tudja, minek a szimbólumává vált, a tény tény marad.

A George Floyd szobra New Yorkban Fotó: Ed Jones/AFP

Ott tartunk, hogy amerikai nemzeti hősök szobrait büntetlenül lerombolhatja a BLM nevében pusztító söpredék, majd helyettük új szobrokat avatnak a söpredék tiszteletére. Meg kell hagyni, hogy korunk erőszakos átalakításon áteső értékrendjét hibátlanul leképezi a legújabb „remekmű”.

A nyugati kultúra szervezett demoralizálása és dekonstrukciója jól láthatóan a tervek szerint halad.

Egyébként kíváncsi lennék, milyen lelkesedéssel fogadnak egy ilyen örömteli eseményt azok a kisvállalkozók, akiknek élete munkáját tették tönkre a Floyd halála miatt „békésen tüntetők” – hogy a CNN közismert szava járásával éljek. Hogyan fogadják azok, akiknek családtagjai meghaltak ugyanezen emberek kezei által?

Az ő lelki világukkal egy percig nem foglalkozott egyik világvállalat, egyik globális civil szervezet, egyik médiaóriás sem. Elég volt azonban egyetlen ember halála (ha valaki azzal érvelne, hogy Floyd az utolsó csepp volt a pohárban, annak javaslom, hogy vessen egy pillantást a rendőri erőszakban életüket vesztett fehérek és feketék, illetve a fehérek és feketék által elkövetett bűncselekmények számára az Egyesült Államokban) ahhoz, hogy egy korábban csak lappangó, civil szervezetnek álcázott terrorszervezet előtt a fél világ ­– szó szerint – letérdeljen. Egy olyan terrorszervezet előtt, melynek szélsőséges csoportjai nyíltan kijelentik, hogy minden fehér ember dögöljön meg. És aki nem térdel le, az megnézheti magát.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!