Isten nem ver bottal – hanem villámmal

Viharban semmisült meg a szélsőséges BLM-mozgalom jelképévé vált fekete bűnöző, George Floyd graffitije.

2021. 07. 15. 10:01
null
Forrás: twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavaly egy rendőri túlkapás következtében elhunyt és a Black Lives Matter- (BLM) mozgalom jelképévé vált fekete bűnöző, George Floyd halálának emlékére az amerikai Ohio állambeli Toledo városban készült falfestményt július 13-án egy hatalmas viharban egy villámcsapás tönkretette, a fal, amelyen állt, teljesen leomlott – írja az amerikai sajtó.

A graffiti festője, David Ross a „Take A Breath”, azaz végy levegőt című művének tönkrementét követően először vandalizmusra gyanakodott, de a helyi tűzoltóság képviselője szemtanúkra hivatkozva elmondta, hogy valóban a vihar pusztította el a falat. Az épületben korábban egy bár működött, amelyet a BLM aktivistái és szimpatizánsai használtak találkozóhelyként.

A Twitteren és egyéb közösségi médiában közzétett képeken látható, hogy a Floyd-graffitit körülvevő egyéb falfestmények alig sérültek meg. Míg az épület tulajdonosa összesöpörte a törmeléket és lebontotta a fal maradékát, az alkotó kijelentette, hogy akár vandalizmus, akár az isteni ostorcsapás következtében pusztult is el a kép, ő azt bizony máshol újra fogja festeni. „I’m going to do it again whether it was natural or vandalism” – nyilatkozta Ross a toledói The Blade című lapnak.

A 2020. május 25-én a 48 éves George Floyd halálát okozó rendőrt, Derek Chauvint idén júniusban a bíróság 22 és fél év börtönre ítélte el.

A többszörösen büntetett előéletű, kábítószerrel is kereskedő, és egy boltban hamis pénzzel fizetni akaró bűnöző tragikus halála adta az ürügyet a többek között Soros György által támogatott BLM-nek az Egyesült Államok nagyvárosaiban szörnyű pusztításokat okozó, a fehérek ellen tiltakozó mozgalom elindítására. Hasonló falfestményeket és más emlékműveket országszerte sok helyen felállítottak, de közülük sokat szándékosan megrongáltak, öntöttek le festékkel vagy firkáltak össze.

Ezt a toledói graffitit azonban Isten villámcsapása bontotta le megtorlásul a fehéreket ért rengeteg szenvedés és pusztítás büntetéseként. Nem kár érte!

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.