Kommunista propagandakiadvány lesz a pesterzsébeti újságból

A két hazaáruló, külföldi érdekeket kiszolgáló politikai alakzat, a DK és a Momentum összekapaszkodott.

2021. 07. 01. 16:17
Gyurcsány Fekete-Győr
Budapest, 2018. április 4. Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltje, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, Fekete-Győr András, a Momentum elnöke és Szél Bernadett, az LMP társelnöke, miniszterelnök-jelölt (b-j) a Válasszunk! 2018 (V18) fórumán a budapesti Benczúr szállodában 2018. április 4-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ülök a fotelban és nézem Gyurcsányt, amint rózsaszín, vizeletfoltos nadrágjában agitál Kazincbarcikán. És eszembe villannak Petri György sorai: „Nem veszi elő többé / a húgyfoltos sliccből a Nagy Októberit.” Nézem az éjjel-nappal hazudót, de nem tudok nevetni, mert miközben hülyét csinál magából a nagy nyilvánosság szeme láttára, aközben sunyin megkaparintja a XX. kerület önkormányzati újságját.

Emlékeznek? Szabados Ákos 1998-tól, azaz hat ciklus óta Pesterzsébet polgármestere. Ötször szoci színekben, ám 2015-ben kilépett a pártból, s 2019-ben Fidesz-támogatottsággal nyert. Akkor, amikor az ellenzék kipróbálta csodafegyverét, a moslékkoalíciót, amikor nem lehetett tudni, pontosan miféle pártot képviselnek az egyenplakátokról ránk bámuló jelöltek. Így esett, hogy az egykori MSZP-s polgira ráindították az MSZP által is támogatott balliberális aspiránst. A csodafegyver kis híján elsült, mivel Szabados Ákos mindössze 595 voks különbséggel nyert.

A csodafegyver azonban csütörtököt mondott mozgósításkor, amennyiben 21 693-an szavaztak érvényesen, míg 29 057-en otthon maradtak. Azaz a kerület szavazásra jogosult polgárainak 56 százaléka fütyült az önkormányzati választásra. Minderre pusztán azért emlékeztetek, hogy elképzelhessük az ellenzék dühét, amiért az öt Fidesz–KDNP-s helyi városanyával-atyával szemben tizenkettő fővel képviselik a moslékkoalíciót, ám a független polgármester mégsem engedte a pártpolitikát a helyi újság hasábjaira.

Cseppet sem megdöbbentő módon, a két hazaáruló, külföldi érdekeket kiszolgáló politikai alakzat összekapaszkodott, s a két momentumos és négy DK-s megkaparintotta a kerületi lapot, hogy liberálmensevik agitprop kiadvánnyá silányítsa azt.

Ízlelgessük csak: a Momentum és a DK! Mert hiszen a Momentum megalakulásakor, az olimpia elutasításával megegyező vehemenciával állította: nem kötődnek azokhoz, akik kivették a részüket a Fidesz–KDNP (akkor) kétszer kétharmadából. Hozzáfűzve: Gyurcsány vállalhatatlanabb Orbán Viktornál. Sőt, Fegyőr így ágált: „Már igazán eltakarodhatna a közéletből.”

No, meglehetősen kevés víz csörgedezett alá a Dunán, amikor a két magyarellenes alakulat már kart karba fonva állott be az egykor lelkes antiszemita Bíró László jobbikos képviselőjelölt mögé.

Persze nem véletlen, milyen nevet választ egy párt. A Fidesz mozaikszóként Fiatal Demokraták Szövetsége, ám a latin fides kifejezés magyarul: becsületesség, hűség, lelkiismeret. A momentumot mint pillanatot szoktuk használni a közbeszédben. A párt egyik pillanatban antiszemita, a másikban már hangosan kiáll a judapestező alak mellett. A DK, ugye, Demokratikus Koalíció. Hogy ki a demokrata, azt majd Fletó eldönti, s beveszi a szövetségébe. Ha használhatja hatalomra kecmergéséhez.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.