idezojelek

Akik kormányozni is tudnak

Hiperpasszív miniszterelnök még lehet Karácsonyból, Gyurcsánynak úgyis egy éppen ilyenre van szüksége.

Cikk kép: undefined
Fotó: Mohai Balázs

A DK elkezdte bizonygatni, hogy ők tudnak kormányozni. Megértem az igyekezetüket, nagyon tolni kell az üzenetet, ha azt akarják, hogy átmenjen, mert az előző kormányzás nem volt egy sikertörténet. Akkor konkrétan az derült ki, hogy egyáltalán nem tudnak kormányozni, miközben Gyurcsány – saját bevallása szerint – majdnem beledöglött, hogy másfél évig úgy kellett tennie, mint hogyha kormányozott volna.

De majd most tudnak. Minden megszólalásukból süt a szakértelem. Ott van például rögtön Fletó. Legutóbbi, hat rövid mondatból álló facebook-bejegyzésében, ami valami óvodásokról szólt, két központozási hibát is sikerült vétenie. A helyesírás sem megy jobban, mint a kormányzás, igaz, az átlag DK-s szavazónak valószínűleg egyik sem tűnik fel.

Felesége, Dobrev Klára, anyagtani ismereteivel szórakoztatta a nagyérdeműt. Szerinte a következő miniszterelnöknek egyszerre kell a világ legkeményebb és leglágyabb anyagából állnia. A leglágyabb anyagot mi is egyből látjuk, ha ránézünk, sőt abból a korábbi kormányzásuk idején kaptunk is egy jó nagy adagot, hiszen – saját bevallásuk szerint – 2006-ban a „sz...ból” hozták vissza a kormányzást a végére (copyright by Gyurcsány Ferenc). A bazalt, mint legkeményebb anyag említése újdonság, valaki lektorálhatná Klára bejegyzéseit, a legkeményebb anyag ugyanis nem a bazalt, hanem a gyémánt.

Kálmán Olga is megcsillantotta a szakértelmét. Az ember azt gondolná, hogy legalább az öltözködéshez ért, de nem. Mint írja, nehezen viseli a „bocskai díszmagyarban hülyeséget beszélőket”. Valaki szólhatott volna neki, hogy „bocskai díszmagyar” nem létezik, a bocskai és a díszmagyar két különböző dolog. De legalább eltalálta, hogy a „hülyeség” szót nem pontos j-vel, hanem ly-vel kell írni – a baloldalon már ez is nagy szó.

Szóval mindenkiből csak úgy süt a szakértelem és a kormányzóképesség. Legfőképpen pedig Karácsony Gergelyből, aki hétfőn reggel fél 10-kor a konyhában üldögélve és a kávésbögréjébe kapaszkodva, totális zavartságról árulkodó testbeszéddel, karikás szemekkel bizonygatja, hogy belőle lenne a legjobb miniszterelnök. Nem lehet persze csodálkozni a zavarán, hiszen az ő főpolgármesteri tevékenységével rendkívül nehéz feladat bárkit is meggyőzni az alkalmasságáról. 

Szegény Gál J. Zoltán izzad is rendesen. Korábban ugyanis csak Gergő volt iskolatársai tudták, hogy teljességgel alkalmatlan bármilyen vezető szerepre, de az elmúlt két évben ez a nagy nyilvánosság számára is kiderült. Sőt, nemcsak vezetésre, de bármilyen érdemi munkára is alkalmatlan: a munkahelyére éppen úgy nem sikerül beérnie reggel nyolcra, ahogyan az egyetemen sem sikerült angolórára. De nem baj, hiperpasszív miniszterelnök még lehet belőle. Gyurcsánynak úgyis egy éppen ilyenre van szüksége.

(A borítóképen Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, volt szocialista miniszterelnök és felesége, Dobrev Klára, a párt miniszterelnök-jelöltje a párt XI. kongresszusán és ellenzéki előválasztási kampánynyitó rendezvényén a Budapest Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én. Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.