idezojelek

Rendkívül kínos ügybe keveredett Alföldi Róbert

Lejáratta magát a komplett baloldal.

Felhévizy Félix avatarja
Felhévizy Félix
Cikk kép: undefined

Felhévizy Félix kihasználva a szép, nyárias őszi időt elutazott barátjához a Balatonra. Úgy gondolta, hogy egy kicsit kikapcsolódik, helyrerázódik, mert bizony nehéz napokat élt át. Hétfőn elindult a parlament őszi időszaka és az ellenzék, ha lehet ilyet mondani, még mélyebbre süllyedt, mint eddig bármikor. Ez az arcátlanság már a hírlapíró gyomrát is megfeküdte. Természetesen ismét Jakab Péter vitte a prímet, de ezúttal nagyon messzire merészkedett, durván elgurult a krumplija, illetve a gyógyszere. A Jobbik elnöke az alábbiakat mondta felszólalásában:

 „Ön az elmúlt 12 évben lopott magának egy országot. De ami még ennél is nagyobb bűn, hogy Ön elérte, hogy egymásnak ugrasztotta a magyar embereket. Ebben az országban mindig valakit gyűlölni kell, most éppen a szivárványos zászlót, ami higgye el, nekem sem a szívem csücske, de ettől még sosem fogom őket a gyűlölet céltáblájává tenni. Mert egy: magánügy. Kettő: a gyűlölet előbb-utóbb mindig visszahull a gyűlölködők fejére. Úgyhogy azt mondom Önnek miniszterelnök úr, hogy így a vége felé Ön is fogja kicsit vissza magát, mert a börtönben még Orbán Viktorból is lehet Orbán Viktória.”

Ez valami elképesztő, hogy ezek a mondatok egyáltalán elhangozhattak a magyar Országgyűlésben, 2021-ben. Idevezetett hát az ellenzék hosszú éveken át tartó véget nem érő hőzöngése.

Egész egyszerűen nem találunk szavakat. Ez már tényleg mindennek az alja.

Teveli Zoltán nagyszerű poszt-traumában hívta fel a figyelmet arra a felháborító kettős mércére, amit a magyarországi baloldal megenged magának.

Emlékeztetett rá, hogy nagyjából tíz évvel ezelőtt Novák Előd, szintén a parlamentben, „Alföldi Robertának” nevezte Alföldi Róbertet, a Nemzeti Színház akkori igazgatóját. Akkor a megbélyegző, viccesnek szánt, de elég gusztustalanra sikerült szavakat hatalmas felháborodás követte a ballib táborban.  

Jakab Péter hétfőn gyakorlatilag lekopírozta az akkori szisztémát, mindössze nem túl fantáziadúsan a két nevet cserélte ki. Most azonban az a mérhetetlen felháborodás a baloldal részéről elmaradt. 

Hogy lehet ez? Tehetjük fel joggal a kérdést, de pontosan tudjuk rá a választ: ez az a kettős mérce, amit a baloldali, liberális körök rendszeresen alkalmaznak.

Természetesen Alföldi Róbert is csendben maradt, pedig annak idején becsületsértési pert is indított Novák Előd ellen, amit meg is nyert, a Jobbik akkori politikusának a zsebébe kellett nyúlnia. Ez bizony rendkívül kínos a színész-rendezőnek, hiszen így saját magát hiteltelenítette el.

De mi sem bizonyítja jobban, hogy szemrebbenés nélkül alkalmazzák a kettős mércét, hogy a DK rendszeresen mocskolódó megmondóembere, Homonnay Gergely úgy fogalmazott a Jobbik elnökének a megdöbbentő szavai után, hogy „Jakab Péter az agresszort gúnyolta ki”.

Röhej! Erre nincsenek szavak.

Orbán Viktor egyébként szokásához híven zseniálisan válaszolt az öntelt Jakabnak: „Próbáltam megérteni, mi a kérdés. Láthatóan, ha a porondmester nincs itt, a kérdések sem mennek” – utalva arra, hogy Gyurcsány Ferenc idő előtt elhagyta az Országgyűlést.

Igazán csak így lehet ezt az embert már csak kezelni, ahogy a miniszterelnök úr is kezeli – bosszankodott magában Felhévizy Félix, majd elindult sétálni a csodás Balaton partjára, ahol ha csak pár órára is, de végre elfelejtheti az ellenzék minősíthetetlen stílusát és nem kell jakabpéterekkel sem foglalkoznia. 

Borítókép: Alföldi Róbert színész, rendező beszédet mond a 20. Budapest Pride Fesztivál megnyitóján a Margitszigeten, a Holdudvar szórakozóhelyen 2015. július 3-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Negyven évünk Soros Györggyel

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.