időjárás 30°C Kornél, Soma 2022. július 3.
logo

Túltoltad, Péterem!

Felföldi Zoltán
2021.09.21. 15:07 2021.09.22. 10:52
Túltoltad, Péterem!

Nehogy megint eljöjjön a 133 nap, mert 134. is lesz…

Túltoltuk, Béláim! – háborodott fel az egyszeri atyafi A legényanya című filmben, amikor megpróbálták odébb tolni a kocsmát. Valami ilyen érzése lehetett a jobboldali polgári lapoktól a baloldali verőlegényeket sztároló propagandakiadványig eljutó, egykor egészen korrekt írásokat is jegyző Dévényi Istvánnak, aki „rendesen belekeseredett” Jakab Péter hétfői, parlamenti előadásába, amit szerinte Jakab „túltolt”.

Jó reggelt kívánok! – mondhatnánk Dévényinek, egyben javasoljuk, hogy gondolkozzon el azon, kinek a mondásaihoz hasonlítanak Jakab mondásai.

Segítünk. „Nincs hátrafelé út – csak előre van.” (Szamuely Tibor, 1919) „Velem a magyarok nem a múltat fogják építeni, hanem a jövőt.” (Jakab Péter, 2021). „Aki azt akarja, hogy visszatérjen a múlt, azt fel kell akasztani. A vértől nem kell félni.” (Szamuely Tibor, 1919) „Nem fogunk elfelejteni törleszteni sem. Nekem nem fog megremegni a kezem, akkor, amikor önt bilincsbe kell verni.” (Jakab Péter, 2021).

Az, amit az ellenzék ígér, vegytiszta kommunista forradalom. Vagy nyilas-hatalomátvétel. Teljesen mindegy, a kettő között nincsen sok különbség. Hatalomra kerülés – bármi áron, és leszámolás a nemzeti, konzervatív jobboldallal – egyszer s mindenkorra, bármilyen eszközzel.

Csakhogy van egy rossz hírünk Jakab Péternek és elvtársainak: velünk nem lesz olyan könnyű leszámolni. Ideiglenesen persze lehet, főleg, ha a hatalomra kerüléshez és a leszámoláshoz valamelyik aktuális birodalom is segédkezet nyújt és erőforrásokat bocsát rendelkezésre. Voltak erre példák korábban. De akárhányszor is nyomnak le bennünket a víz alá, mindig feljövünk a felszínre. Ha nem mi, akkor a gyerekeink és az unokáink.

Ahogyan Kövér László figyelmeztette az alkotmányos puccs előkészítésének tervét a parlamenttel és a nyilvánossággal megosztó, DK-s Arató Gergelyt: „Nehogy megint eljöjjön a 133 nap, mert 134. is lesz, arról biztosíthatom.”

Dévényi Istvánnak el kell döntenie, hogy mihez asszisztál: ahhoz, hogy újra eljöjjön az a 133 nap vagy ahhoz, hogy ennek bekövetkeztét elkerüljük. Mi, jobboldali, konzervatív magyarok azon dolgozunk, hogy ezt elkerüljük. De ha véletlenül nem sikerülne, biztos, hogy ott leszünk a 134. napon. Remélem, Dévényi Istvánnal együtt.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

(A borítóképen Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője felszólal az Országgyűlés őszi időszakának nyitóülésén 2021. szeptember 20-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.