idezojelek

A cenzorból lett viccmester könyörtelenül lecsapott

Lendvai Ildikó Bödőcs babérjaira tör.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined
Fotó: Koszticsák Szilárd

Én nem tudom, mi lehet a baloldalon, de egyre furább dolgok történnek, az biztos. A Gyurcsány-féle előválasztási show-tól kezdve Karácsony leléptetésén át egészen az eredményt követő nyilatkozatokig. Csak kapkodjuk a fejünket. Azonban történt a háttérben egy másik komoly változás is, amire nem nagyon figyeltünk. Lendvai Ildikó, a szocik egykori nagyasszonya szép lassan a baloldal show-mesterévé vált. Hétről hétre szórja a sziporkáit, hol a Népszavában, hol pedig a Facebook-oldalán. Úgy látszik, sokat üldögélt az ATV stúdiójában Kuncze Gáborral, mert eddig az egykori SZDSZ-elnök volt kikiáltva a ballib oldal első számú, sziporkázó humorú politikusának, de mára Lendvai elhappolta ezt a megtisztelő címet tőle. Lévén, hogy a humor is, a művészetekhez és az irodalomhoz hasonlóan (szerintük) baloldali műfaj, csak egymással kellett megmérkőzniük a humorzsák címért.

Ildikó ezúttal a békemenetet próbálta meg kifigurázni, többek közt ezt írta a posztjában:

„Vettek már kedvezményes békemenetcsomagot az OV’22 webshopon? Neeem? Hát siessenek, mert szombaton már megy a menet. […] Az »OV’22, Hajrá, magyarok!« feliratú szilikon karkötő megrendelése megoldhatatlan dilemma elé állított. Ez azért van, mert megint túl nagy a szabadság. Lehet olyan nemzeti színű karkötőt venni, amelyen fehér alapon piros-zöld betűk vannak, de olyat is, amin a felirat a Fidesz narancsszínében pompázik. Hát most melyiket? Mi a helyes döntés? A fejem is belefájdult. Nemzet vagy Fidesz? Jó, tudom, hogy a kettő gyakorlatilag ugyanaz, de azért mégis… És nulla iránymutatás! A választót teljesen magára hagyták. Túl nagy a tévedés kockázata. Na, ez az, amiért nem megyek a békemenetre.”

Ha, ha, ha. Fogjuk a hasunkat a nevetéstől, vagy inkább mégsem, mert Ildikó körülbelül annyira vicces és szellemes, mint egy vakbélgyulladás. Ilyen az, amikor egy cenzor próbál meg humoros, jópofa lenni, és ráadásul el is hiszi magáról, hogy ez sikerült is neki.  Erőlteti szegény szakmányban ezeket az olcsó orbános, fideszes poénokat, de ezek szerint nincs a környezetében egyetlenegy ember sem, aki elmondja neki, hogy ez nagyon nem vicces, Ildikó, lapozzunk. De azért nem kell csüggedni, mert a stand-up piacon mindig keresnek új arcokat, akik készek az RTL Klubban minden ok nélkül a kormányt szapulni. Bödőcs Tibor és társai retteghetnek, Ildikó bejelentkezett.

Mindenesetre annyi  azért pozitív az egykori szoci elnök posztjában, hogy végül arra a következtetésre jutott, hogy nem jön a szombati békemenetre.

Nagyszerű!  

Jobb is így, kedves Ildikó, önnek is és a békemeneten részt vevő valamennyi embernek.

Helyes döntést hozott. Hiszen ha a békemeneten nem is, de a Showder Klubban egész biztosan tárt karokkal várják.  

Borítókép: Lendvai Ildikó, a Magyar Szocialista Párt korábbi országgyűlési képviselője a Képviselői Irodaház előtt 2013. november 18-án Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Negyven évünk Soros Györggyel

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.