idezojelek

Ezt is elvették a liberálisok a gyermekeinktől

Szomorú történet.

Felhévizy Félix avatarja
Felhévizy Félix
Cikk kép: undefined

Felhévizy Félix nosztalgikus alkat, szereti a régi dolgokat. Nagyon sok mindent megtartott a gyermekkori kedvencei közül, részben azért, mert egykor nagyon ragaszkodott hozzájuk, de azért is, mert még ma, sok-sok év távlatából is megmagyarázhatatlan, de erős kötelék fűzi őt néhány gyerekkori tárgyához, játékához. Ma már ezek az emlékek, kabalafigurák, ólomkatonák, újságkivágások, gombfocicsapatok, gesztenyefigurák, matchboxok, Donald rágó papírok, gondosan kiválogatott, fényesre mosott kacsakőgyűjtemény, mind-mind egy szépen faragott faládában lapulnak a dolgozószobája egyik sarkában. Azonban egyvalami nem került be a többi tárgy közé. Mégpedig a régi, néhol már bizony kopottas képregénygyűjteményének egyik illusztris darabja, egy 1966-os Superman képregény. A borítója nagyon rossz állapotú, de magát a képregényt sikerült megőrizni viszonylag jó minőségben. 

Az 1966-os képregény borítója, sajnos Felhévizyé nincs ilyen fotogén állapotban. Fotó: Flickr.com

Felhévizy kedvenc képregényhőse Superman volt. A kitalált szereplőt a kanadai rajzoló, Joe Shuster és az amerikai író, Jerry Siegel alkotta meg 1932-ben, és adta el az akkor még Detective Comics néven létező DC Comicsnak. Első megjelenése az Action Comics első számában volt 1938 júniusában – írja a Wikipédia a szuperhősről. 

Superman polgári neve Clark Kent, aki titokban tartja emberfeletti képességeit, de mindenkin segít és küzd a gonoszok ellen. Nem mellékesen újságíró lesz belőle, többek közt ez is motiválta Felhévizyt arra, hogy ő is ezt a pályát válassza. Superman a történet szerint megismerkedik egy csinos lánnyal, Lois Lane-el, majd családot alapítanak, gyermekeik születnek és csodálatosan élnek. Szép és példaértékű történet. Lois és Clark élete a családról egy kitalált, idealizált, de ezzel együtt követendő példát mutatott a felnövekvő generációknak. 

Egy 1964-es képregény borítója a Kent családról. Fotó: Flickr.com

A képregényhős amellett, hogy igazságos, módfelett erős és jóképű is, az igazi férfiideál megtestesítője, tehát nem véletlen, hogy nagyon sok fiatal srácnak volt ő példaképe szerte az egész világon. Talán pont ez nem tetszett a nyugati, haladó gondolkodású liberális köröknek, hiszen a napokban jött a hír, miszerint új Superman lesz, a törléskultúra elérte őt is.

Az új Superman Clark Kent (az eredeti Superman) és Lois Lane fia. A neve Jonathan, akinek kalandjairól néhány hónapja önálló képregénysorozatot indított a DC Superman: Son of Kal-El címmel. Jonathan a klímaváltozás hatásai ellen küzd, menekültek kitoloncolása ellen harcol és iskolai lövöldözést hiúsít meg – írja a Mandiner a 444.hu cikke alapján. Ráadásul ha mindez nem lenne elég, még romantikus kapcsolatba is kerül egy férfi barátjával, Jay Nakamuával, akit a szüleinek is bemutat majd. Lelki szemeinkkel már látjuk, ahogy Jonathan hazaviszi kis barátját bemutatni a szüleinek. Lois és Clark a kanapén ülnek a kandallóval szemben, egymás kezét fogva, és már őszbe vegyült hajjal szelíden egymásra mosolyognak és áldásukat adják fiuk szerelmére. Milyen megható pillanat lesz. Az új, liberális világ egy újabb mérföldkőhöz érkezett. A fiatal srácok már nem tudják az erős, védelmező, jóképű, de ugyanakkor családcentrikus, hűséges férfit választani személyes hősüknek, de sebaj, lesz helyette más, immár a haladó gondolkodású liberálisok igényeire szabva. 

– Szomorú történet ez. Nagyon nehéz ebben a világban megőrizni identitásunkat, vallásunkat, elveinket, gyökereinket, mert ezeket az értékeket támadják a legjobban. Ez nem egy középkorú hírlapíró gyermekkori hőse iránt érzett megmosolyogtató nosztalgiáról szól, sokkal inkább a felnövekvő társadalom iránt érzett aggódásáról – gondolta magában szomorúan Felhévizy Félix, és leporolta az 1966-os képregényt, majd gondosan egy most vásárolt fakeretbe helyezte és felakasztotta a régi idők emlékére a dolgozószobájának egyik falára.

Borítókép: illusztráció. Forrás: https://www.flickr.com/

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Uniformizált, szervetlen épületek árasztották el a világot

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.