időjárás 5°C Vendel 2021. October 20.
logo

Ki nyer ma? Gyurcsányi játék az emberek türelmével

Kis Ferenc (MWH)
2021.10.02. 13:02 2021.10.04. 17:41
Ki nyer ma? Gyurcsányi játék az emberek türelmével

Megszületett a fedősztori alapja, a magyarázó narratíva arra, hogy Márki-Zay Péter miért lép majd vissza Karácsony Gergely javára. Természetesen megint a nép akaratára fognak hivatkozni, ez amolyan régi bolsevik hagyomány. A „trükkök százait” előszeretettel alkalmazó nagy vezértől, Gyurcsány Ferenctől tanulva most egy újabb szemfényvesztő mutatványt dobnak be a show-műsorba, a Magyar Hang információi szerint ugyanis Márki-Zay Péter és csapata egy közvélemény-kutatással szeretné megméretni a valós támogatottságukat, és majd az eredmények ismeretében alakítanák ki a végső álláspontjukat a visszalépésről. Sőt azt is tudni vélik, hogy Karácsony Gergelyék is rendeltek már egy közvélemény-kutatást.

Tehát megint csak balféknek néznek mindenkit, elsősorban a saját híveiket. Az elmúlt hetekben állítólag több mint hatszázezer ember szavazott a baloldali előválasztáson, ami bármilyen közvélemény-kutatásnál nyilvánvalóbban mutatja az erőviszonyokat. Vagy mégsem? Miért van szükség újabb felmérésekre?

Talán azért, mert ez a bolhacirkusz hemzsegett a manipulációs lehetőségektől, az informatikai rendszer tátongó biztonsági réseitől kezdve a szavazólapok utaztatásán át odáig, hogy verőemberek adtak „tanácsokat” a sátraknál, hogy melyik jelöltre érdemes szavazni az egészség megőrzése érdekében. A baloldal által a demokrácia ünnepének csúfolt eseménysort még Szudán külsőn is pironkodva mosolyognák meg a hadurak.

Persze ne legyen senkinek illúziója, az újabb trükk, a közvélemény-kutatás is olyan eredményt hoz majd, amilyet megrendelnek. Lépésről lépésre haladnak a Gyurcsány által megírt forgatókönyv szerint, míg végül eredményt hirdetnek az Apró-villában.

Gary Lineker egykori kiváló angol labdarúgó régi mondása jut eszembe a baloldali erőviszonyokról. „A futball egyszerű játék, 22 ember kerget egy labdát 90 percen át, és a végén mindig a németek nyernek.”

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Borítókép: Havran Zoltán