időjárás -1°C Ingrid , Ágota 2023. február 5.
logo

Meg se lennénk Coming Out Day nélkül!

Bayer Zsolt
2021.10.06. 06:00
Meg se lennénk Coming Out Day nélkül!

Hamarosan ünnepre gyűl az Európai Parlament titkársága meg minden egyéb potentátja s egyebe. Megpróbálom minél pontosabban ideidézni az erről szóló értesítőt:

„Az Európai Parlament titkársága 2021 október 11-én, hétfőn ünnepli először a Coming Out Dayt.

A Coming Out Day – amelyet 1988-ban tartottak meg először az amerikai LMBTIQ+ (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, interszexuális és „furcsa”) aktivisták – azt ünnepli, hogy az LMBTIQ+ embereknek hatalma, ereje és jelentősége van, s hogy nyitottak családjukra, barátaikra és kollégáikra.

Az idei ünnepséget a személyzeti főigazgatóság Egyenlőség, befogadás és sokféleség egysége által szervezett online esemény fémjelzi (lásd a programot és a plakátot).

Az eseményt Inke Gieghase fiatal, nem bináris költő előadásával nyitjuk meg, mielőtt az Égalité (LMBTIQ+ munkatársi szövetség) tagjai és az uniós intézmények más munkatársai megosztják egymással gondolataikat és tapasztalataikat a munkahelyi megjelenésről.

A vita középpontjában az áll, hogy az Európai Parlament munkakultúrája hogyan segítheti elő a befogadást, és hogyan teremthet biztonságos és támogató környezetet az LMBTIQ+ személyzet és az ilyen látogatók számára.

Az eseményt a Webexen keresztül tartják október 11-én hétfőn, 12.30 és 14.00 óra között, ezen a linken: Coming Out Day 2021.”

Ó, édes jó Istenem…

Annyira, de annyira szeretnék ott lenni, ó, ha én is, én is köztetek lehetnék, szép EP-s kis queerek, aranyos leszbikék…

De ha nem is lehetek ott, megnyugtató a puszta gondolat, hogy az EP végre égető, lényeges, a jövőt alapvetően meghatározó dolgokkal foglalkozik. Mi itt, akik leéltünk negyven évet az egykori Fal rosszabbik oldalán, mindig is arról álmodoztunk esténként, hogy talán eljön egyszer a nap, amikor odaát, a fényességes Nyugaton végre lesz Coming Out Day, s addigra talán mi is közéjük tartozhatunk.

Vagy mégsem erről álmodoztunk? Fene se emlékszik. De az legalább egészen biztos, hogy a beözönlő muszlimok repesnek az örömtől, és izgatottan várják a Coming Out Dayt.

Ugye?

 (U.i.: Most sokan nyilván azt hiszik, ez valami hülye vicc. Pedig nem az. Október 11-én tényleg ez a nap lesz odaát. Srácok! Biztos, hogy mi ezekhez akarunk tartozni?)

Borítókép: Illusztráció. Fotó: Pexels

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.