időjárás 15°C Ivó, Milán 2022. május 19.
logo

A DK a fasiszta vagy a Jobbik?

Nagy Árpád
2022.01.21. 16:41 2022.01.21. 16:44
A DK a fasiszta vagy a Jobbik?

A HVG-nél ritkán történnek véletlenül a dolgok. Az ellen vezérhajója vaktában nem lövöldöz. Csak hüledezek, ahogy olvasom. El sem hiszem, de mégis, hiába olvasom ugyanazt többedjére.

A szebb múltat megélt lap nevén nevezte a dolgot és lefasisztázza a Jobbikot, meg lekommunistázza a DK-t. Vagy fordítva?

Íme a szöveg:

" ...a Demokratikus Koalíció és a Jobbik egymás mellé állt, mert autoriter rendszerekben, amikor azok elkezdenek fáradni, jellemzően ez lesz a helyzet: van egy erős vezető, akiből mindenkinek elege van, és akkor az utcán vállt vállnak vetve a kommunista meg a fasiszta együtt dobálja a kockakövet”.

Olvasva, azon gondolkodom, lehet-e ezt másképp értelmezni, mint, hogy az egyik párt fasiszta már, ha az elkövető egyáltalán tudja, mi az , a másik pedig kommunista.

Ízlelgetem.

Ha számít a sorrendiség, akkor a Jobbik a fasiszta, a setét úr pártja, a DK meg a kommunista. De ahogy ezt leírom, máris felötlik bennem, mégsem biztos, hogy hangsúlyos a sorrend, vagyis a HVG szerint akár a DK is lehet a fasiszta, a Jobbik a kommunista.

A tény, az tény, az utcán – és másutt is vállt vállnak vetve folyik a sárdobálás.

Nyilván április 3-áig.

Utána meg jön majd a kockakő dobálás...

Borítókép: ellenzéki képviselők a Parlament előtt (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)