időjárás 13°C Evelin, Fülöp 2022. május 26.
logo

Pulai András bicskanyitogató módon nyilvánult meg ’56-ról

Juhász Attila
2022.01.19. 15:25 2022.01.19. 21:08
Pulai András bicskanyitogató módon nyilvánult meg ’56-ról

A Hír Televízió nap rendszerességgel jelentkező vitaműsorai, jelesül például a Csörte, sok más érdekessége mellett arra is mindig újabb és újabb bizonyítékul szolgál, hogy a magyarországi létező baloldalhoz közel álló figurák mai napig, több mint három évtizeddel a kommunista egypártrendszer bukása után sem képesek elszakadni szocializmus kötelékeitől, a régi beidegződéseiktől.

Ennek ekletáns példáját láthattuk a hétfő esti műsorsávban, ahol a Kovács András origós újságíróval vitatkozó Pulai András adta elő magánszámát, járatta le magát már oly sokadik alkalommal.

A téma az április 3-ra, az országgyűlési választással egy időpontra kiírt gyermekvédelmi népszavazás volt, amelyet mi sem természetesebb mint hogy a hazai baloldal elutasít, jogosságát megkérdőjelezi, sőt közülük sokan bojkottálnák is. Erre még akár azt is mondhatnánk, hogy joguk van hozzá, bár kíváncsi lennék arra, hogy ők mit szólnának ahhoz, ha gyermekeiket nőimitátorok, drag queenek és egyéb aberráltak szólítanák meg az óvodában, iskolában, hogy ún. „érzékenyítőtréningeket” tartsanak számukra?

Azonban az a hasonlat, amelyet a Publicus Intézet ügyvezetője használt ezzel kapcsolatban, megengedhetetlen.

Pulai a gyermekeink védelméről szóló referendum kapcsán azt vetette fel, hogy akkor akár tarthatnánk népszavazást arról is, hogy 1956 forradalom volt-e, vagy esetleg – és most kapaszkodjon meg mindenki – „ellenforradalom”. Mert, hogy eszerint a „bülbülszemű” politológus szerint vannak hazánkban olyanok, akik a múlt századi történelmünk legfelemelőbb eseményét, az 1956. évi magyar nemzeti forradalmat és szabadságharcot másként értékelik.

Én a magam részéről, ha megengedik, eltekintenék annak a kifejezésnek az újbóli leírásától, amivel ez a Pulai nevű, bárminek nevezzük is figura illette legszentebb történelmi eseményünket, épp eleget kellett így hallanunk, olvasnunk róla abban a szovjet tankok által ránk kényszerített bolsevik rendszerben!

Az, hogy maga a tévéműsor végül nem fulladt botrányba, kizárólag a műsorvezető és a vitapartner visszafogottságának, jólneveltségének volt köszönhető.

Ami tény: Pulai ezzel a bicskanyitogató megnyilvánulásával bebizonyította, hogy semmivel sem különb a pufajkásoknál, a vérügyészeknél, népbíróknál, lényegében azok szellemi örököse, és persze folytatja azokat az 1990 utáni vérbalos hagyományokat, melyeket többek között Havas Szófia és mondjuk Szanyi Tibor teremtett meg! Emlékezhetünk, előbbi nyilasoknak, fasisztáknak, antiszemitáknak nevezte szabadságharcos hőseinket, míg utóbbi nemzeti ünnepünk, október 23. alkalmából ragadtatta magát olyan Facebook-posztra, ahol nyíltan egy ávós mellett tett hitet a magyar felkelőkkel szemben.

Közben pedig jól tudjuk, hogy ugyanez a Pulai mentegette korábban például a pedofil bűnözőket, vagyis ő és elvtársai legnagyobb része is folyton-folyvást azt bizonyítja, hogy nekik Magyarország, a magyar gyermekek és felnőttek élete boldogulása ugyanannyira nem fontos, mint történelmünk, vagy éppen legfelemelőbb nemzeti ünnepeink.

Amikor április 3-án, a szavazófülkék magányában leadjuk voksainkat, ezekre a dolgokra mindenképpen érdemes visszaemlékeznünk!

Borítókép: Pulai András (Fotó: Hír TV/Képernyőfotó)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!