idezojelek

A nagykövet és a pánszexuálisok

Elisabeth Borne miniszterelnök bejelentette, hogy létrehoznak egy LMBTQ-ügyi nagyköveti tisztséget.

Kárpáti András avatarja
Kárpáti András
Cikk kép: undefined
2022. 08. 08. 15:00
Fotó: GUILLAUME SOUVANT / AFP

Nem másra, mint a földi paradicsom megvalósítására készül a francia kormányzat. Ugyanis Elisabeth Borne miniszterelnök bejelentette, hogy létrehoznak egy LMBTQ-ügyi nagyköveti tisztséget, amelyet még az év vége előtt be is töltenek. 

A nagykövet feladata az lesz, hogy támogassa az LMBTQ-személyek jogait az egész világon, valamint, hogy koordinálja a külügyminisztérium munkáját a diszkriminációval szemben. Ha egy kormányzat ekkora figyelmet szentel olyan mikroközösségeknek mint a transzneműek vagy a pánszexuálisok, mekkora erőfeszítéseket tehet az olyan igazán nagy, átfogó, mindenkit érintő ügyekben, mint az energiaválság vagy a fokozódó migrációs nyomás? 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már a puszta gondolatra is libabőrös lesz az ember. A francia kabinet elképesztő tettereje azért is megsüvegelendő, mert amellett, hogy pandémiás és háborús időkben, egy világválság közepén döntöttek úgy, hogy egyetlen cisznemű embert sem hagynak az út szélén. Sőt! Hárommillió euróból létrehoznak tíz újabb LMBTQ-központot is, ahol LMBTQ-rendezvényeket tartanak majd.

Persze nem mindenhol ennyire felvilágosultak. Az Amerikában konzervatív bástyának számító Michiganban például a lakosság nem értékelte kellőképpen, hogy az egyik helyi könyvtárban gombamód megszaporodtak a gyermekeknek is szóló LMBTQ-könyvek, ezért népszavazáson döntöttek az intézmény bezárásáról. 

Ez az elmaradott bagázs valószínűleg még azt sem képes felfogni, hogy micsoda bátor döntés egy óvodástól, ha át szeretné alakíttatni a biológiai nemét. Egy ilyen szülő gyakorlatilag bántalmazza a gyermekét, hiszen biztos, hogy nem ismeri fel időben azokat a finom jeleket, hogy mondjuk a kisfia kislány szeretne lenni.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Borítókép: Elisabeth Borne (Photo by GUILLAUME SOUVANT / AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A kihívás

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Szembeszállni a sátánnal

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.