idezojelek

Gyurcsány Ferenc mentális állapota válságos

Nehéz lesz a józanodás, mert a DK-elnököt egy fanatikus szekta erősíti a képzelgéseiben.

Kárpáti András avatarja
Kárpáti András
Cikk kép: undefined
Fotó: Arpad Kurucz

Komoly aggodalomra adnak okot a DK-elnök bejegyzései, Gyurcsány Ferenc utóbbi időben közzétett Facebook-posztjai. Sőt, minden irónia nélkül mondható, pszichiátriai segítségért kiáltanak. Ugyanis már nemcsak arról van szó, hogy a bukott miniszterelnök gutaütéses hevületben ír, hanem már a mondanivalója értelme, koherenciája is bomladozik. Az egyik minapi bejegyzésében például néhány bekezdésen belül egy halom, egymással semmilyen kapcsolatban nem álló téma között csapongott.

Míg Gyurcsány egyik mondatában a történelem végéről és a különböző kultúrák összecsapásáról értekezett, a másikban már a magyar politika és az európaiság kardinális kérdéseibe kapott bele. Néhány sorral lejjebb pedig már Orbán Viktor miniszterelnököt nácizta (!), majd – nehezen követhető logika alapján – arról írt, hogy a gyerekeinek szokott segíteni verset tanulni. Kérdés, hogy kapcsolódnak mindehhez az olyan állítások, mint „Anna egy idős asszonynak vásárol be hetente”, valamint, hogy „fizetésünk nagy részét ismeretlen rászorulók kapják”.

Ahogy az elmegyógyintézetek lakói sokszor Napóleonnak vagy más történelmi személyiségnek képzelik magukat, lehetséges, hogy Gyurcsány Ferenc is ily módon azonosul valakivel. Azonban ha így áll a helyzet, nehéz lesz a józanodás, mert a mentális páciensektől eltérően a DK-elnököt egy fanatikus szekta erősíti a képzelgéseiben.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Fotó: Kurucz Árpád)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

A baloldal elvenné a tanárok pénzét

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

A WEF az egyik legnagyobb veszély

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

Elegünk van a sokszorosan leszerepelt politikai szereplőkből!

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Miért hanyatlik a kereszténység?

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.