idezojelek

A fake news új mértékegysége: Telex

Saját bőrén tapasztalhatta a BBC magyarországi tudósítója, hogy mit jelent a hazai dollármédia.

Cikk kép: undefined

Saját bőrén tapasztalhatta a BBC magyarországi tudósítója, hogy mit jelent a hazai dollármédia „célt szentesítő” eszközrendszere, amely nem ismer erkölcsi gátat a konzervatív, keresztény, nemzeti kormányzat lejáratásában, ahol az igazmondás már rég nem alapvetés. A hétköznapi hazugságok és álhírek tálalása közben a Soros-hálózat zászlóshajója, a Telex ezúttal némileg elszámította magát, ugyanis egy, a nemzetközi sajtóban ismert régi motorost hozott olyan helyzetbe, amelyet a brit kolléga nem hagyhatott szó nélkül.

Nick Thorpe interjút adott a napokban a Telexnek, amely azt a címet adta a videónak, hogy „2010 óta olyan a hangulat, mint a Rákosi-korszakban.” 

A BBC újságírója erre a Facebook-oldalán érezhető és jogos felháborodással úgy reagált, hogy a portál teljesen rossz és félrevezető címet adott az interjúnak. 

„Azt mondtam ugyanis, hogy manapság a hivatalosság köreiben úgy gondolják, hogy »aki nincs velünk, ellenünk van«, pedig ez Rákosi híres álláspontja volt. Ugyanezt elmondhattam volna az ellenzéki oldal embereiről is” – tette helyre Thorpe a Telex hamis címadását. A tudósító azt is megjegyezte, hogy a téves címre adott reagálásokból úgy látja, hogy az interjú sajnos olaj volt a bal-jobb háború tüzére – és most a baloldal kezdte.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az is kiderült, hogy a Telex közben módosította a címet, de abban sem volt köszönet, a lényegen nem változtattak. A „2010 óta kicsit Rákosi Mátyás jellegű a hangulat” megfogalmazás csak tovább borzolta Thorpe kedélyállapotát, a posztjában nem is finomkodott. – Még hasonlót sem állítottam, és igen sérelmesnek érzem, hogy ekkora badarságot adnak a számba. Megkértem a Telexet, hogy ezt a kis írásomat közölje a honlapján. A kollégák azonban úgy látják, hogy nem követtek el hibát a címadásnál. Most indítsak helyreigazítási pert? – tette fel a kérdést és meg is válaszolta: jogászkodás helyett inkább a nyilvánosság elé tárta az esetet.

Jól tette. A saját szakmai tisztessége és a magyar közvélemény miatt is helyesen járt el. Az ilyen gátlástalan hazudozókkal szemben a direkt kommunikáció a leghatékonyabb módszer, magyarán minden esetben rögtön a nyilvánosság elé kell tárni az igazságot.

A Telex ismét igazolta, amit eddig is tudtunk, hogy a hangzatos kinyilatkoztatásoknak a függetlenségről, az objektivitásról, na meg a szakmaiságról, semmilyen valóságalapjuk nincs. Most ráadásul a máskor általuk is gyakran hivatkozott „etalon”, a BBC egyik munkatársát akarták eszközként használni a globalista megbízóik által diktált propaganda-hadjáratukban. De ezúttal elvétették a tempót, mert az egyébként kormánykritikus Nick Thorpe nem volt hajlandó eljátszani a neki szánt szerepet, hogy a szájába adják a szokásos diktatúrázás legújabb, az eddigieknél is bornírtabb, demagóg változatát.

A brit zsurnaliszta úgy zárta a posztját: egyetért Orbán Viktorral abban, hogy ha a világ egymással élesen szemben álló tömbökre oszlik, az káros Magyarországnak.

– De azt hiszem, a tömbök szembenállása Magyarországon belül még károsabb – tette hozzá.

Nem vitatva a szekértábor-logika kártékony hatásait, fontos megállapítani azt is, amit Thorpe kolléga talán most, a telexes „kalandja” után maga is kezd megérteni: értelmes párbeszéd, netán közös országépítés nem lehetséges olyanokkal, akik egy másik koordináta-rendszerben gondolkodnak, mert külföldi zsoldban állnak, és nem magyar szempontok vezérlik őket.

Borítókép: Nick Thorpe a Telexnek adott interjút (Forrás: YouTube)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.