Dobrev, Gyurcsány és a kommunizmus emléknapja

Összemosni Orbán Viktort – aki valóban harcolt a kommunisták ellen – a kommunistákkal: a pofám leszakad!

Felföldi Zoltán
2021. 02. 26. 10:04
Gyurcsany
20200301 Budapest fotó: Mirkó István MI Magyar Nemzet Demokratikus Koalíció X. tisztújító kongresszusa a központban. képen: Gyurcsány Ferenc Magyar országgyűlési képviselő Fotó: Mirkó István Forrás: Magyar Nemzet

Összemosni Orbán Viktort – aki valóban harcolt a kommunisták ellen – a kommunistákkal: a pofám leszakad!

„Soha többé kommunizmust!” – kiáltott fel megrendülten Dobrev Klára egy Facebook-bejegyzésben a kommunizmus áldozatainak emléknapján. Gondolom, jót röhögtek Ferivel, amikor ezt kitalálták. Klára asszony ült a klaviatúra előtt, Feri meg állt, és olvasta a szöveget a válla fölött, abban a villában, ahonnan a kommunisták kilakoltatták a tulajdonos zsidó családot, azért, hogy Klára asszony nagypapája oda beköltözhessen – jutalmul az 1956 után profi módon megszervezett kivégzésekért. Klára asszony közben megrendülten gondolt az áldozatokra – köztük nyilván azokra, akiket a nagypapa végeztetett ki, bár erről mintha nem tett volna említést. „Nagyapádról ne írj egy szót se!” – mondta neki Feri. „Nem leszünk olyan hülyék, mint a Pokorni, inkább hallgassunk.”

„Te, Feri, de ha nem lesz többet kommunizmus, akkor hogy lesz a gyerekeknek is egy-egy ilyen villája?” – aggodalmaskodott Klára asszony. „Ugyan már, drágám, hiszen tudod, hogy nem gondoljuk komolyan, csak valamit mondani kell a jobbikos szavazóknak is” – nyugtatta meg Feri. És megszületett a Facebook-bejegyzés.

Az ifjú Lenin-fiúk vezére, Fekete-Győr András sem maradt le mögöttük. Ő is emlékezett. A terror áldozataira. És közben nagyrabecsüléssel gondolt azokra, akik a sötét időkben is harcoltak a terror ellen. Gondolom, köztük a saját nagyapjára, aki Heves megyei tanácselnökként nyilván kőkeményen harcolt a kommunista terror ellen. De ezt dolgot Andris valahogy nem hozta szóba.

Nem úgy Karácsony Gergely, aki egy rendes, vidéki családba született. Csak sajnos a liberális nagyvárosi értelmiségi világban szocializálódott, így lett belőle az a szerencsétlen félértelmiségi-félpolitikus, aki ma Budapest főpolgármestereként szórakoztat bennünket. Ő nem tagadta le az ősöket. Sőt tudatta velünk, hogy a dédszüleit kényszermunkára hurcolták. Ez azonban nem zavarta abban, hogy közben összeálljon a dédpapát deportáló kommunisták utódaival és szellemi örököseivel. Igaz, maga sem érti pontosan, hogyan állt elő az a helyzet, hogy ezzel a háttérrel ebbe a csapatba keveredett. Szegény dédpapa sem érti, csak forog a sírjában.

Az már csak egy nüansz, hogy a kommunizmussal kapcsolatban mind Karácsony, mind Fekete-Győr olyan szófordulatokat használ a bejegyzésében, amelyekkel naponta kritizálják a mai – kőkeményen antikommunista – kormányt. Hogy „a hatalom kontroll nélkül bármit megtehet”. És hogy „gyűlöletre építik a rendszerüket”. Ügyes, ügyes. Összemosni Orbán Viktort – aki valóban harcolt a kommunisták ellen – a kommunistákkal.

A pofám leszakad!

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.