Igazságot Magyarországnak!

Felszámolná az igazságtalanságot és az egyenlőtlenséget a Párbeszéd. Helyes gondolat azzal, hogy a folyamatot Karácsony pártjánál kellene kezdeni.

Jakubász Tamás
2020. 09. 25. 12:54
SZAB Tmea
Budapest, 2020. június 10. Szabó Tímea, a Párbeszéd vezérszónoka felszólal a Magyarország 2021. évi központi költségvetésérõl szóló javaslat általános vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. június 10-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás

Felszámolná az igazságtalanságot és az egyenlőtlenséget a Párbeszéd. Helyes gondolat azzal, hogy a folyamatot Karácsony pártjánál kellene kezdeni.

 

A jelek szerint óriási a baj és a pánik a Párbeszéd háza táján. Persze – szó se róla –, nem lehet ezen csodálkozni: a politikai formáció népszerűsége jó ideje tulajdonképpen mérhetetlen, s csupán akkor esik róla egy-két szó a közbeszédben, ha politikusai valahol botrányt kavarnak. Mondandójuk általában süket fülekre talál, az ország egész egyszerűen nem vesz tudomást a párt létezéséről. Még azzal együtt sem, hogy elvben itt politizál a főpolgármester.

A folyamatok megváltoztatásáért a baloldali mikropárt nagy dobásra szánta el magát: pénzt, mégpedig ingyenpénzt ígér havi rendszerességgel felnőttnek, gyereknek, fiatalnak és nyugdíjasnak. A Párbeszédnél mertek igazán nagyot álmodni, s nem aprózzák el. Nem ingyenes gyógyszert, ingyenes tömegközlekedést, ingyenes repülést és ingyen sört ígérnek, hanem egyenesen ingyen fizetést. Ha tanultál, ha nem, ha dolgozol, ha nem, ha szorgalmas vagy, ha nem, jár az úgynevezett alapjövedelem. Amiért nem kell csinálni az égvilágon semmit. Majd amikor szóba hozza valaki, hogy mennyibe is kerülne mindez, a válasz az: 3300 milliárd forint az ár, de ez a párt szerint igazából egyáltalán nem nagy, hiszen az alapjövedelem megoldást kínál a magyar társadalom fő problémáira. Eltüntetné ugyanis a nincstelenséget, a létbizonytalanságot, sőt még az igazságtalan egyenlőtlenséget is. Hiszen – ha a Párbeszéd vágyai teljesülnek – mindenki kap legalább százezer forintot és abból mindenki megvehet magának mindent, amire csak szüksége van, így mindenki biztonságban érezheti magát és persze azonnal egyenlővé is válik a többiekkel, igazságos alapon.

Meg kell hagyni, a Párbeszédnek egy dologban igaza van. Abban, hogy nincs igazság és egyenlőség sincs. Égbekiáltó igazságtalanság ugyanis, hogy egy társadalmi támogatottsággal nem rendelkező politikai formáció parlamenti párt lehet, emellett kibírhatatlan egyenlőtlenségre utal, hogy míg sok millió embernek érdemi munkát, tényleges tevékenységet kell végeznie a munkahelyén, addig egyesek – parlamenti képviselőként – hőbörgésért és kivitelezhetetlen ötletek ismételgetéséért kaphatnak fizetést, ráadásul közpénzből.

Ideje volna ezt az igazságtalanságot és egyenlőtlenséget mielőbb megszüntetni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.