Totális kulturális háborúra készülnek

Elég lesz egy rossz mondat, és máris megbüntetnek visszamenőlegesen.

Pataki Tamás
2021. 02. 04. 14:51
null
Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kossuth-díj-visszavonó Bizottság, Utólagos Jászai Mari-díj-semmítő Szék, Lovagkereszt-újraosztó Testület (azoknak, akik visszaadták), Munkácsy-díj-korrigáló Kör. Ízlelgessük, szokjuk csak meg ezeket a furcsa neveket, mert egykönnyen mindennapi valósággá válhatnak, hogyha az ellenzék megnyeri a 2022-es választást!

Ha eddig bárki kételkedett volna abban, hogy Pikó András, Józsefváros polgármestere kisstílű és nevetséges, a mostani ötlete végleg eldöntötte ezt a kérdést. A hiteles beszámolók alapján valahogy így történhetett:

Viharfellegek gyülekeztek a kerülete fölött, ezért a borús februári napon kulcsra zárta irodája ajtaját, hogy titkos kapcsolatba lépjen a Nagy Szellemmel. Elővette íróasztalából a bűvös gömböt, dörzsölgette, simogatta, tanácsért epekedett. És meg is jelent a gömb homályában Gyurcsány Ferenc barázdás arca. Pikó segítséget kért a nagy testvértől, hogy vajh mivel tudná feledtetni a háziorvosokat fenyegető, kioktató levelét, mivel terelheti el önnön pökhendiségéről a közvélemény vigyázó szemét.

– Ha feledtetni akarod böszmeségedet, hát tedd földönfutóvá őket! – tanácsolta a Nagy Szellem, majd arca elpárolgott, mint a szesz.

Pikó András csettintett egyet, és eldöntötte, hogy előterjesztést nyújt be az önkormányzati képviselő-testülethez Szarka Gábor Józsefvárosi Becsületkereszt kitüntetésének visszavonására, melyet pontosan tíz évvel ezelőtt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem létrejöttében mutatott érdemei miatt szavazott meg az akkori képviselő-testület. Bölcs döntését Pikó azzal magyarázta, hogy 2020-ban Szarka Gábor elfogadta a Színház- és Filmművészeti Egyetemet (SZFE) irányító alapítvány kuratóriumának felkérését a kancellári tisztségre.

Mit lehet erre mondani?

Talán azt, hogy igen, ezek ennyire kicsinyesek, ezek ennyire sz…rrágók, ezek ennyire szőrösszívűek.

Karácsony Gergely első főpolgármesteri interjújában kijelentette, hogy nem szeretné, ha Dörner György maradna az Újszínház élén; Baranyi Krisztina azért rúgta ki a ferencvárosi Pinceszínház igazgatóját, mert ideológiailag nem volt elég képzett – magyarán tanári állást vállalt a Színház- és Filmművészeti Egyetemen.

Elég lesz egy rossz mondat, egy félreérthető gesztus, és máris megbüntetnek majd visszamenőlegesen.

Hiába mondják, hogy ők nyitottak, liberálisok, bla-bla-bla. Ők a legkérlelhetetlenebb kultúrkomisszárok. A külföldi divatoknak – mint lenge, könnyű lányok –, ha odaintik őket, egyből lefekszenek, és mindent gyűlölnek, ami ellentétes a világnézetükkel. Az ötleteikből, a politikai motivációikból ítélve totális kulturális háborút hirdetne az ellenzék, ha megnyernék a választásokat, és roppant bátor módon elkezdenék visszavonni az önkormányzati, állami kitüntetéseket, elismeréseket.

De én nem vagyok szőrösszívű.

Van azonban egy díj, amit megérdemelne az egész ellenzék. Bárhol lobbiznék, hogy megtiszteljék őket ezzel a nagyszerű elismeréssel, mert mindennap tesznek azért, hogy kiérdemeljék, és tiszta szívemből remélem, hogy 2022-ben mind megkapják azt: a Darwin-díjat, a legfurcsább politikai halálért.

Hogy ne kelljen ilyen abszurd hétköznapokra ébrednünk.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.