E kis írásban a legizgalmasabb velős ételélményeimet állítom sorba, annál is inkább, mert a velő is azon alapanyagok közé tartozik, melyek többre méltók, mint ahogy ma a legtöbben kezelik azokat. A fősodor éttermeiben kirántják, bordába töltik, pacalhoz, netán veséhez adják, vagy tojással kínálják. De ha már ezek az egyébként „legitim”, s még véletlenül sem kerülendő, inkább kiegészítendő elkészítési módok szóba kerültek, akkor hadd idézzük fel a Szegeden ma is működő egykori HBH bajor söröző velővel töltött rántott palacsintáját, ami a kilencvenes években a diákzsebből is kifizethető volt, tartárral és sült krumplival tálalták. Ezzel az egy fogással jól lehetett lakni. E velőelkészítési variáns nincs már étlapon, de kínálnak velőrózsákat rántva, valamint velős pirítóst, amihez igen jól csúszik a HB sör. Sajnos már jó ideje nem a kisüzemi sörfőzdék nagy túlélőjének, a táborfalvi HBH-nak a söreit kínálják itt, hanem Hofbrau sört. (A HBH sörei azonban ma is kaphatók többek között Budán, a Karinthy Frigyes úton működő Bajor sörözőben, meg persze Táborfalván, a sörfőzde melletti kiskocsmában, ahol elvitelre is csapolnak potom pénzért.)