Gyergyószentmiklós vonzáskörzetének legismertebb és legnépszerűbb vendéglátóipari egysége a Borzonton működő Basa fogadó, mely kétségkívül egyedi és megnyerő hely. A felszolgálók szemgyönyörködtető székely népviseletben teszik a dolgukat, a bejárati székely kapun lélekmelengető felirat fogad: „Ember, vésd szívedbe, ez a föld mindig székely volt és az is marad”. A választékban örömmel fedezhetünk fel ritkábban kapható székely ételeket, mint a káposztalé-leves, az aszalt szilvás „pojéka”-leves vagy a pityókástokány, ami a lényegében a pincepörkölt helyi változata. A megvalósítás vegyes, a levesek jellemzően ízletesek, a növendék birkából készült pörkölt kiváló volt, de a hagymás rostélyost alaposan kiszárították.

Rák, kagyló és tiramisu Párkány legnépszerűbb éttermében, a Pupiban
Az étlap gerincét hagyományos olasz ételek képezik, amit néhány nemzetközi fogással egészítenek ki.